Äntligen fick KIF jubla igen

Äntligen, äntligen, äntligen fick KIF vinna igen.

En nio matchers lång förlustsvit sprack mot Köping.

Hemmalaget vann med 5-1 (2-0, 3-0, 0-1).

 

Samuel Ivanic inledde målskyttet med ett tyst skott från blålinjen. Kul att se backkämpen få göra mål. Det var hans tredje för säsongen.

Kort därpå visade William Palovaara prov på sin fina spelblick. Hans öppnande passning genom hela zonen hittade Jacob Hansson vid den bortre stolpen. Läget var gyllene och de allra flesta hade satt sina pengar på ett KIF-mål där. Men Jonas Eneroth klarade både en och två gånger.

”Jacke” fick näta någon minut senare istället. Chansen var lite lika klar men målet kom i PP från nära håll.

KIF gick till pausvilan med en 2-0-ledning som man förtjänade efter 20 minuter.

I den andra rundan var Köping det bättre laget. Man skapade många heta målchanser men lyckades inte få in pucken. Istället var det Kiruna som var grymt effektiva och vann den med 3-0.

Ett psykologiskt viktigt mål till 3-0 kom efter 2,21. KIF hade precis klarat av ett tre mot fem-läge och vände på spelet. Jesper Landström hade precis vilat klart i utvisningsbåset och satte full fart framåt. Han hittade Emils Ezitis med en smart passning som dunkade in trean.

Fem minuter senare ökade Simon Thyni på efter ett tjusigt klapp-klapp-spel med Oliver Lindgren och Jacob Hansson.

Och halvvägs in i matchen bjöd Hjalmar Esko på en riktig delikatess när han fintade sin back och stänkte in pucken till 5-0.

Riktigt kul att även få se ”Hjalle” hitta målet, vilket han inte gjort tidigare under säsongen.

Kiruna ska även tacka storspelande Ludvig Christoffersson i målet som än en gång visade vilken stabil målvakt han är.

Det såg länge ut som det, men han skulle inte få hålla nollan. Med 1,49 kvar av matchen kunde Christopher Norlin göra 5-1 från nära håll.

Det var det enda målet som kom i den tredje perioden.

Köping hade mycket att spela för inför den här kvällen men kammade noll. Det innebär att man inte längre kan nå play in-platsen. Istället får man sikta på att undvika det negativa kvalet. Man har bara en poäng ner till Sundsvall som jagar. De sista omgångarna av serien blir en rysare på sina håll.

För KIF:s del återstår en match, mot Vännäs hemma på söndag. Där handlar det om att undvika sistaplatsen. Båda lagen är ju som bekant klara för kvalspel.

 

Mattias Heikki