Nylund inför helgens bortamatcher

Med tre poäng inspelade på kontot i söndags så säkrade Piteå Hockey platsen till ATG Hockeyettans slutspel efter en blytung seger på hemmaplan mot gästande Forshaga. Nu väntar tre raka bortamatcher med start till helgen när Borlänge och Strömsbro står för motståndet innan Piteå Hockey avslutar serien på onsdag borta mot antagonisten Boden.

 

Webbredaktionen tar sig ett snack med forwarden Albin Nylund och kollar läget inför slutskedet av Allettan.

 

Tjenare Albin! Äntligen en vinst på hemmaplan. Hur känns det efter matchen?

Det känns väldigt bra. Vi behövde det i laget och sen är det alltid kul att kunna ge våra supportrar segrar.

Tre matcher kvar av Allettan Norra och ni fixade platsen till fortsatt spel i ATG Hockeyettans slutspel. Måste kännas bra med lite arbetsro inför fortsättningen?

Ja så är det helt klart men det är fortfarande mycket att spela om. Vi vill ha så bra utgångsläge som möjligt och sen vill vi slipa på detaljer i vårt spel. Matcher är bästa tillfället till det så det blir perfekta lägen att träna på olika saker.

Nyskrivet treårskontrakt och ett hattrick i den senaste matchen. Hur känns det? 

Det känns självklart väldigt bra. Jag trivs i Piteå och det är alltid speciellt att spela för min stad och moderklubb. Jag försöker hålla fokus på nästa match hela tiden men det är svårt ibland att inte tänka på att jag kommer få fortsätta göra det jag tycker mest om fram till minst 2025.

Att det blev tre mål i söndags har jag till stor del mina lagkamrater att tacka för. Jag försöker ta mig till ställen där jag kan göra mål och i söndags får jag tre bra puckar som jag kunde ta tillvara på.

Nu väntar dubbla bortamatcher till helgen. Vad har du för förväntningar inför Strömsbro och Borlänge? 

Det kommer bli två tuffa matcher, en försmak på slutspelet då alla lag har mycket att spela för. Laget med rätt inställning kommer vinna matcherna och det skall vara vi!

En klassisk fråga, hur ska ni göra för att resa hem med 6 poäng i bagaget?

Vi ska spela avslappnat och ta betalt när vi får lägen. Då kommer vi att vinna.

Om jag påstår att det finns mycket mer att plocka ut av årets upplaga av Piteå Hockey, vad har du för tankar kring det?

Det håller jag med om. Vi har absolut inte spelat våran bästa hockey än men jag känner att vi är på god väg till den nivån. Får vi till allt så är den nivån riktigt hög och då finns det ingen som vill spela mot oss i slutspelet.

Är du nöjd med din egen säsong hittills?

Jag är glad över dom steg jag tagit och hur säsongen har varit för min del men jag är inte nöjd. Det finns mycket jag vill förbättra.

Avslutningsvis, hur slutar helgens drabbningar?

Vi vill släppa in få mål och göra många. Två segrar!