Övertidsseger hemma mot Piteå

Efter en jämn match kunde Strömsbro till slut avgöra på  övertid efter att Erik Broman soloåkt in i offensiv zon och avgjort på egen hand till 4-3.

Strömsbro inledde bäst men Piteå kom in i matchen mer och mer i inledningen. Det var dock hemmalaget som skulle hitta in först i målprotokollet. Nicklas Strid skickade ett skott på mål och Stefan Söder kunde slå in returen till 1-0- Därefter trodde man att man hade 2-0 också men målet blev bortdömt. Istället för utökad ledning var det bortalaget som skulle kvittera till 1-1 när Emil Wrenman dribblade sig in i offensiv zon och la in pucken bakom Alexander Sahlin. Men hemmalaget återtog ledningen när Nicklas Strid gjorde mål för tredje matchen i rad.

Den andra perioden var stundtals väldigt fysisk och Piteå kom in i matchen mer och mer. Man kunde kvittera till 2-2 efter ett avslut från nära håll av Magnus Isaksson. Även den tredje perioden skulle bli en jämn tillställning målmässigt. Piteå hade spelet stora delar men Strömsbro hittade in med ett ledningsmål genom Philip Hägerström, dock skulle gästerna återigen kvittera och vi fick ta den här matchen till förläning. Där behövde Erik Broman knappa minuten på sig att avgöra matchen när han tog in pucken i offensiv zon på egen hand och gick på eget avslut. Han gav hemmalaget två fina poäng och vi hänger fortfarande kvar i tabellen.

Ny match väntar redan imorgon hemma på Testebo, då mot Bodens HF. Notera att matchen startar 14:00!

Strömsbro IF – Piteå HC 4-3 OT (2-1, 0-1, 1-1, 1-0)
Skott: 20-35 (3-16, 8-9, 7-10, 1-1)
Utv: 10-10 (6-4, 4-4, 0-0, 0-0)

1-0 (06:17) Stefan Söder (Nicklas Strid)
1-1 (11:39) Emil Wrenman (Petter Mäkitalo)
2-1 (15:17) Nicklas Strid (Niclas Svedberg, Martin Naenfeldt)
2-2 (30:40) Magnus Isaksson (Joakim Högberg, William Carlén)
3-2 (48:22) Philip Hägerström (Simon Appelquist, Christoffer Persson)
3-3 (52:43) Calle Behm (Albin Nylund, Magnus Markusson)
4-3 (61:05) Erik Broman (Niclas Svedberg, Axel Boberg)