Kim Sunna ville skicka en signal inför kvalet.

Och det gjorde KIF.

5-1-segern över Köping i fredags följdes upp med 6-4 mot Vännäs på söndagen.

– Det känns bra att vi visar oss själva att vi kan vinna två raka, säger KIF-tränaren.

Kiruna verkar ha fått igång målskyttet inför det stundande kvalet. Totalt gjorde man alltså elva mål på de två sista hemmamatcherna i vårserien.

Jacob Hansson inledde söndagens målskytte när han kvitterade Vännäs ledning till 1-1 efter 4,21. Jesper Strandelin slog till fyra minuter senare men Vännäs hann ikapp med 24 sekunder kvar av perioden fram till 2-2.

Apropå att få igång målskyttet. Det har inte bara lossnat för laget utan även för Hjalmar Esko. Han tryckte in sitt andra på lika många matcher när han gav KIF ledningen med 3-2 knappa sex minuter in i andra perioden.

Men den hetaste målskytten den här kvällen var gästernas Hugo Ek Koskela som gjorde ett hattrick. Hans andra mål betydde 3-3.

Innan andra rundan var över hade dock KIF ryckt ifrån till 5-3 efter kassar av Simon Thyni och William Palovaara.

I den tredje perioden såg KIF ut att ha full kontroll på händelserna. Men med åtta minuter kvar drog man på sig två utvisningar samtidigt i offensiv zon.

Riktigt onödigt och därmed fick Vännäs en biljett in i matchen igen.

Den tog man. Hugo Ek Koskela slagsköt in sitt tredje och det skulle bli race in i kaklet i Lombia denna söndag.

Vännäs tryckte på för en kvittering men Filip Eriksson räddade KIF än en gång. Och på slutet kunde Hampus Hagström fastställa resultatet till 6-4 efter ett snyggt dragskott.

Han fick även chansen att öka på ytterligare i slutsekunderna men missade straffslaget han tilldömdes.

Därmed är vårserien över. KIF slutade på en niondeplats. Efter en dramatisk slutomgång där Enköping lyckades kravla sig förbi Köping till säker mark, är följande lag klara för kval: Vännäs, KIF, Övik och Köping.

Detaljer kring det som väntar återkommer vi med här på sajten så fort de är klara.

Så här summerade Kim Sunna helgens sex poäng:
– I fredags så gör vi en riktigt bra insats. Vi möter ett Köping som har en måstematch. Idag så gör vi mycket bra saker och är klart bättre än Vännäs. Men vi slappnar av lite i vissa situationer och bjuder Vännäs på lite energi och chanser.

Det fanns med andra ord mycket positivt att ta med sig till kvalet senare i mars.

– Jag är nöjd med att hela laget svarar bra på sakerna som vi jobbat på. Jag är nöjd med att vi vinner två raka matcher, det känns bra att vi visar oss själva att vi kan göra det, säger Kim Sunna.