Sahlin nollade Boden på hemmaplan

Efter en målrik andraperiod med tre mål från hemmalaget kunde Strömsbro till slut vinna med 4-0 hemma mot Boden. Alexander Sahlin stod för en stabil insats hela helgen och motade 21 skott idag.

Strömsbro fortsatte på den inslagna vägen från gårdagen. Man tog ledningen hemma mot Boden i numerärt överläge efter att Stefan Söder trätt in pucken bakom Severi Suutarinen placerad bakom den förlängda mållinjen. Det var en relativt jämn period spelmässigt med hemmalaget tog över mer och mer.

I den andra perioden behövde man bara 22 sekunder på sig att utöka ledningen efter att Nicklas Strid skickat iväg ett hårt skott rakt upp i krysset. Också det målet kom i spel fem mot fyra. Man skulle också öka på sin ledning till 3-0 efter att Philip Hägerström och Christoffer Persson kommit på en kontring och den sistnämnda skickade upp pucken i det första krysset. Men det var inte slut där. 4-0 kom även det i numerärt överläge efter att Adam Deutsch skickat iväg ett hårt skott när han fick stå relativt fri framför Bodenmålet.

Alexander Sahlin stod för en mycket stabil insats i Strömsbromålet det här helgen och var en starkt bidragande orsak till att Boden även i den tredje perioden skulle förbli mållösa. Strömsbro vann alltså med 4-0 och kliver därmed upp på en slutspelsplats inför den sista omgången på onsdag där man har en stor chans att knipa den sista platsen.

Strömsbro IF – Bodens HF 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
Skott: 24-21 (9-6, 11-5, 4-10)
Utv: 4-10 (2-4, 0-2, 2-4)

1-0 (11:06) Stefan Söder (Nicklas Strid, Adam Deutsch) PP1
2-0 (20:22) Nicklas Strid (Stefan Söder, Viktor Ehn) PP1
3-0 (28:01) Christoffer Persson (Philip Hägerström, Linus Lundberg)
4-0 (38:22) Adam Deutsch (Stefan Söder, Viktor Ehn) PP1