Kvartsfinalklara trots förlust

Trots en förlust i kvällens bortamatch mot Surahammar står det klart att vi är kvartsfinalklara i och med vår åttonde placering i tabellen! Kvartsfinalerna inleds den 22 mars.

Hemmalaget hade den bästa inledningen av matchen. Man fick flest puckar mot mål och fick även chansen i fem mot tre efter att Lukas Söderlund blivit upphakad framför mål och sedan tilldelas Strömsbro en tripping. Men Surahammar fick inte till någonting där och Strömsbro kunde bli fulltaliga utan några större problem. Bortalaget spelade sig in mer och mer i matchen men den första perioden förblev mållös.

Hemmalaget behövde bara 23 sekunder på sig i den andra perioden för att ta ledningen med 1-0. Det var Mattias Eklund som skickade in pucken placerad i slottet. Surahammar fick ny energi av målet och höll i taktpinnen under större delen av perioden. I slutsekunderna fick Viktor Ehn med sig en utvisning när han och Stefan Söder kom på ett två mot ett-läge och Strömsbro inledde den tredje perioden i numerärt överläge. Där behövde Gabriel Deutsch bara 48 sekunder på sig för att skicka in kvitteringspucken till 1-1 när han fick stå fri framför David Otter i Suramålet. Men hemmalaget återtog ledningen till 2-1 och ökade även på 3-1 på ett friläge och matchen såg ut att vara avgjord. Gästerna skulle dock få in ett reduceringsmål genom Stefan Söder som skickade in pucken i det första krysset till 3-2 som blev slutresultatet.

Trots en förlust ikväll så gick resultaten vår väg och vi är klara för kvartsfinalspel i och med vår åttonde placering i tabellen! De åtta högst rankade lagen kommer välja bland de åtta lägst rankade lagen och de sistnämnda börjar på hemmaplan den 22 mars. Vi kommer återkomma med mer information senare.

Surahammars IF – Strömsbro IF 3-2 (0-0, 1-0, 2-2)
Skott: 30-25 (9-7, 12-6, 9-12)
Utv: 6-6 (2-4, 2-2, 2-0)

1-0 (20:53) Mattias Eklund (Jakob Forslund, Christofer Udd)
1-1 (40:48) Gabriel Deutsch (Viktor Ehn, Stefan Söder) PP1
2-1 (46:25) Marcus Wahlgren (Anton Ahlin)
3-1 (51:33) Lukas Söderlund (David Lidström)
3-2 (52:13) Stefan Söder (Viktor Ehn, Max Freyschuss Nordin)