Väsbyseger i Huddinge

Väsby avslutade Allettan Södra med en skön trepoängare borta i Huddinge med uddamålet 3-2 efter en ganska jämn match men där Väsby visade upp lite mer spets. Segern gav dock inget mer än sötma eftersom Bodens HF samtidigt vann sin match vilket leder till att norrlänningarna blir laget som är högst rankade med Väsby som tvåa i valet av kvalmotståndare inför kvartsfinalspelet som startar på tisdag.

Det blev inte den mest välspelade matchen vi fick skåda i Björkängshallen när två lag som egentligen inte hade så mycket mer än äran att spela för, mötte varandra för kanske sista gången denna säsong. Väsby hade visserligen en högre ranking att spela för men nog kändes matchen litegrann som en träningsmatch.

Samtidigt var det ett genrep för båda lagen inför nästa veckans kvalspel där man hade hoppats få se ett säkert spel med noggrannhet och med ett spel som var anpassat inför vad som komma skall. Men det var inte direkt det som visades upp där båda lagen lämnade en del i övrigt i passningsspelet och där lagen stundtals bjöd varandra på lägen efter att man inte riktigt jobbat klart i situationerna ute på isen.

Men en som jobbade för fullt och med god standard så var det Väsbys lagkapten Calle Åsell. Han visade vägen för Väsby i matchen och tog Väsby samtidigt till ledningen alldeles i inledningen av matchen. Det när han i numerärt underläge efter vunnen puck i egen zon, resolut satte fart framåt innan han distinkt och pricksäkert träffade strax innanför kryssribban och gav Väsby en bra start på matchen.

Efter det var det ändå Huddinge som skapade sig själva två fina kvitteringslägen och där August Hedlund tvingades till några fina räddningar för att hålla sin nolla intakt.

Perioden avslutade dock Väsby bra och tog sakta över handlingarna sista halvan av perioden och där laget frestade hemmalaget med ett par-tre halvfarliga avslut sista minuterna av perioden.

Mittakten och inledningen av densamma blev den mest chansrika av matchen där båda lagen skapade sig själva mängder av fina lägen. Adam Falk träffade målvaktens huvudmask med ett hårt avslut i vasst läge och minuten senare var Vladimir Chetverikov endast en knallhård ribbträff från sitt första mål i Väsbytröjan.

Däremellan stack hemmalaget upp och missade ett friläge och några minuter därefter var det riktigt nära en kvittering efter att Väsby slarvat vid egen blå och gjorde så att Huddinge fick fram två riktigt fina kvitteringslägen.

Men likt den första perioden så blev Väsby bättre i den andra halvan av perioden. Det var också då som laget utökade sin ledning till 2-0 efter att Gustav Eurenius hittade fram med en riktigt läcker passning från kanten och diagonalt bakåt till Victor Andersson som i sin forna hemmahall dundrade in utökningen lågt vid sidan om målvakten.

Den sista perioden såg Väsby ut att kontrollera tämligen bra och laget hade ett ganska fast grepp mot Huddinge som alls fick komma loss i några offensiva lägen.

Väsby spelade allt säkrare och när Gustav Eurenius sedan bröt ett uppspel i mittzon och där pucken hamnade hos Lucas Feuk så var både han och Christian Holmblad helt plötsligt i överläge två mot en mot en ensam hemmaspelare. Lucas var kall värre när han spelade över pucken med precision till Christian som bara behövde slå till direkt och sprätta in 3-0 till Väsby.

Men i detta säkra läge och där matchen borde varit stängd så hittade Väsby ändå en väg in för Huddinge i matchen igen. Det hann nämligen inte ticka mer än nio sekunder efter målet förrän Huddinge fick in sitt första mål i matchen efter att Väsby stått för en blunder i egen zon och bjudit hemmalaget på ett tre mot ett läge. Ett läge som de givetvis tog vara på när Joakim Hälleström hittade en väg förbi August Hedlund som i princip ställdes maktlös mot tre hemmaspelare.

Väldigt onödigt för ett annars så säkert spelandes Väsby och sedan var det match igen. Huddinge fick blodad tand och i den trettonde minuten kom även nästa reducering där samme Hälleström för andra gången i matchen hittade en lucka mellan benen på Hedlund.

Två hemmautvisningar strax därefter drog dock ner kvitteringsjakten för hemmalaget och Väsby fick en gyllene väg att dra i väg igen i målprotokollet. Men närmare än några halvfräsande skott av Carl Wassenius kom aldrig Väsby och sekunder efter att Huddinge blivit fulltaliga var de inte längre bort än en ribbträff från en kvittering efter att Väsby återigen spelet för svårt som sista spelare.

Men närmare än så kom aldrig Huddinge. Väsby kämpade gott mot slutet av matchen när Huddinge tagit ut sin målvakt samtidigt som August Hedlund klev fram med några avgörande räddningar varav den sista endast sju sekunder före matchsignalen ljöd.

Väsby fick avsluta Allettan Södra på ett skönt sätt och befästa sin tredjeplats med femtio inspelade poäng på tjugosju matcher. Ett bra facit och nu är det bara att starta uppladdningen inför kvalspelet som alltså startar på tisdag och där valet inför kvartsfinalmotståndaren görs på söndag.

Calle Åsell ledde laget ikväll likt den kapten han är. Var ett föredöme på isen där han gick ”all in” i alla situationer och som där till prickade in matchens första mål på ett alldeles förnämligt sätt. Tre grisar tilldelas Calle!

Två grisar går till målvakt August Hedlund som stod för många fina räddningar i matchen och som hade en väldigt stor del i Väsbys seger ikväll.

Sista grisen tilldelas hemmasonen Adam Falk som kändes väldigt pigg på isen och som ledde Väsbys vassaste formation tillsammans med Åsell och Pontus Karlsson.