Hammers är klart för kvartsfinal efter ruggiga 9–0 (!) i avgörande matchen mot Tranås. FOTO: ROLAND JOHANSSON/HALLAND I FOKUS

Resultat play in 19 mars * Hammers till kvartsfinal efter jättekross * Wings skrällde igen

Så.

Då är alla lagen till kvartsfinalerna klara.

Halmstad  och Wings  tog de sista platserna i lördagens avgörande play in-matcher.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

Kort om matcherna:

* Halmstad-Tranås 9–0

Jo, ni läste rätt.

Efter två jämna matcher vann Hammers match tre med – håll i er nu – hela 9–0!

Halmstad gick på knock och hade 2–0 tidigt och 4–0 redan efter en period.

Nu väntar kvartsfinal för Halmstad medans säsongen är över för Tranås.

– Den här matchen vann vi redan i går. Det låter kanske inte ödmjukt men jag menar det för att i går efter matchen var vi jättebesvikna men det fanns en revanschlusta direkt, säger Hammers tränare Fredrik Johansson till Hallands-Posten.

Han förtydligar:

– Killarna var här mycket tidigare i dag, de var påslagna direkt, vi ledare såg ett signalvärde redan där.

* Teg-Wings 2–5

Räkan aldrig bort Wings.

De hade sex raka förluster i seriespelet, föll med 0–4 hemma i första play in-matchen och låg under med 0–3 i match två i Umeå. Sen vände de och vann en maratonmatch (segermålet i period sex i fredags, Oscar Sarhus avgjorde efter drygt 113 minuters spel).

I den avgörande matchen i Winpos Arena var det länge jämnt och ovisst, men när Emil Gabrielsson gjorde 3–1 (56.32) var saken klar.

Wings till kvarten, alltså. Teg har spelat färdigt.