Lejon besegrades på bortaplan med 5-2 (2-0, 1-1, 1-2).

En av matchhjältarna blev Jacob Hansson med sina tre mål.

I dag var den tolv dagar långa väntan över för KIF:s del. I går besegrade Vännäs Kovland i premiärmatchen av kvalserien.

Och på fredagen var det ett annat Hockeyettan lag som visade att det verkar vara en stor skillnad mellan tvåan och ettan.

Segern i Skellefteå var aldrig riktigt hotad.

Simon Thyni gav Kiruna ledningen efter åtta minuters spel. Rasmus Similä dubblade den till 2-0 innan pausvilan.

I mitten av matchen fick KIF chansen att spela powerplay efter att Lejon haft en spelare för mycket på isen.

Ett utmärkt läge att punktera matchen, med andra ord.

Men istället var det Lejon som gjorde mål. Sebastian Palukka höll sig framme i BP och reducerade till 1-2.

Jacob Hansson dödade en eventuellt stigande dramatik med sin straff till 3-1.

Det skulle bli det första av hans tre mål den här kvällen.

Halvvägs in i tredje perioden gjorde han 1-4. Och han fastställde sedan även slutresultatet till 2-5.

Kiruna vann skotten med 29-18.

Segern var viktig och ger KIF arbetsro inför de återstående kvalmatcherna. Nästa sker redan på söndag när Lejon kommer upp till Lombia för returmötet.