Kaptenen lägger skridskorna på hyllan

Efter nio säsonger och totalt 306 matcher i ATG Hockeyettan väljer Enköpings lagkapten Jesper Bärgård att lägga skridskorna på hyllan. 

Han är enköpingsgrabb från födseln och avslutade sin långa karriär i ATG Hockeyettan med två raka säsonger hemma i moderklubben Enköpings SK.

Men nu har Jesper Bärgård, 28, bestämt sig för  att avsluta karriären.

Under sina nio säsonger i ettan har han hunnit representera hela åtta klubbar. Förutom Enköping, där det blev totalt 125 matcher, har han haft sejourer i Vita Hästen (som då spelade i ettan), Olofström, Lindlöven, Nybro, Borlänge, Vimmerby och Tranås.

 

Över 300 matcher i ettan

Totalt nio säsonger, 306 matcher och 143 poäng blev det i ettan.

Under juniortiden i Linköpings hockeygymnasium fick han också vara med och bärga JSM-guldet (J20) och även göra två matcher i SHL.

Karriären gav också en säsong i USA, där han spelade 36 matcher för för Portland Jr Pirates.

Men efter att ha varit lagkapten i sitt ESK de senaste två säsongerna sätter han nu punkt och kommer nu istället att vara chef i en ny och stor padelhall i Enköping.

 

Kan tänka sig en framtida roll i ESK

Hockeyn lockar dock även i framtiden och i en intervju i Enköpings-Posten säger han att han klan tänka sig en roll i föreningen men att han först måste ta en paus och få lite distans.

— Tanken finns där, allt från sportchef till tränare. Men inte än, säger han till Enköpings-Posten.

ESK Hockey vill rikta ett stort tack till Jesper för alla hans insatser för klubben och önska honom stort lycka till i vad han än tar sig för framöver!

Lagbygget säsongen 22/23

ESK har endast tre spelare under kontrakt till kommande säsong. Förutom backen Sebastian Lindström så är det forwardsduon Maximilian Popovic och Albin Olofsson.

Styrelsens sportligt ansvariga Fredrik ”Limpan” Lindberg har nu ett styvt jobb att få på plats såväl tränare som spelare – men också en sportchef. Det är många tomma stolar just nu.

Men de genomförda samtalen med alla spelare inger förhoppningar.

– Kärnan i truppen finns där. Vi behöver behålla den. Jag tror och hoppas att det blir så, det känns bra efter de här första samtalen, säger ”Limpan” till Enköpings-Posten.