Tre poäng i Kvalseriepremiären!

Nybro Vikings besegrar Halmstad Hammers med 2-5 i premiärmatchen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Under onsdagskvällen var det dags för premiäromgången i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Nybro Vikings inledde med bortamatch mot Halmstad Hammers och i den första perioden är inledningen jämn där de båda lagen skapar ett par halvchanser. Hemmalaget tar ledningen till 1-0 och därefter är det fortsatt jämnt spelmässigt. När hemmalaget sedan skapar ett friläge mot Robin Johansson i Nybrokassen så sitter även 2-0 och därefter tar hemmalaget över resterande del av perioden.

I mellanakten höjer Nybro sitt spel från första nedsläpp. Bortalaget för spelet mestadels genom perioden och reduceringen kommer logiskt till 2-1 via en spelvändning där Eero Savilahti hittar nätet. Vikings är det bättre laget och har bland annat ett två mot noll läge som inte utnyttjas för att kvittera matchen. 2-2 målet kommer och det med bara fem sekunder kvar av perioden när Hannes Johansson slår in en retur.

I den tredje perioden skapar Nybro ett powerplay några minuter in i perioden och efter långt spel i anfallszon hittar Lukas Macklin nätmaskorna till 2-3. Bara ett par minuter senare står Juho Liuksiala för en fin soloprestation och gör även det viktiga 2-4 målet. Tiden tickar på resten av perioden och hemmalaget försöker hitta en reducering och skapar några vassa chanser men i matchens sista minut kan Jouka Juhola fastställa slutresultatet till 2-5. Tre poäng till Nybro Vikings!

Nybro Vikings spelar nästa omgång på lördag den 9 april på bortais mot Hudiksvalls HC, nedsläpp kl. 16.00.

Halmstad Hammers – Nybro Vikings 2-5 (2–0, 0-2, 0-3)
Målen: 1-0 (07.49) Mattias Åkesson (Darby John Steward Llewellyn), 2-0 (14.11) Carl Westberg (Mattias Åkesson, Emil Buskoven Krabberöd), 2-1 (30.11) Eero Savilahti, 2-2 (39.55) Hannes Johansson (Anton Schagerberg, Adam Persson), 2-3 (43.03) Lukas Macklin (Viktor Bolin), 2-4 (45.36) Juho Liuksiala, 2-5 (59.27) ENG Jouka Juhola (Alexander Torchenyuk, Hannes Johansson)
Skott: 43-23 (14-7, 13-9, 16-7)
Domare: Oscar Niklasson