Jesper Thörnberg sköt extrapoängen till Norrahammar

Toppmöte eller rivalmöte vad man nu än vill kalla det för när Nybro gästades av HC Dalen under tisdagskvällen. En match där Jesper Thörnberg sköt extrapoängen till Norrahammar.

En minst sagt viktig match i kvalet till Hockeyallsvenskan utspelade sig i Liljas Arena under tisdagskvällen när de två topplagen från den södra serien drabbade samman. Det var hemmalaget genom Eero Savilahti som tog ledningen i matchen efter sex minuter. Men lyckan skulle dock bli kortvarig då Erik Thorwalls minuterna senare kvitterade assisterad av Axel Eidstedt och Jaeden Martin. Gästerna gjorde senare även 2-1 genom Gustav Salmi-Lilja.

Andra perioden gick var en jämn historia rent skottmässigt men hemmalaget fick utdelning på sina chanser och sköt in kvitteringen och tog även ledningen i matchen då Fredrik Strömgren och Hannes Johansson hittat nätet bakom David Elmgren som fått förtroendet att vakta målet efter en briljant insats i matchen innan.

Länge såg det ut som att hemmalaget skulle ta den där blytunga segern men med två minuter kvar av matchen så höll sig Gustav Salmi-Lilja åter sig framme och sköt in en ack så viktig kvittering i matchens slutskede. Matchen gick till förlängning och Dalen skulle till slut vinna då Jesper Thörnberg sköt extrapoängen till Norrahammar. En viktig seger för HC Dalen som hakar på i striden om den åtråvärda platsen i Hockeyallsvenskan.