Tredje raka för Hudik i kvalet

Efter tredje raka segern har Hudik Hockey skaffat sig ett drömläge inför fortsättningen av den allsvenska kvalserien. 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) i hemmamatchen mot Östersund innebär att HHC är det enda laget som har tagit full pott så här långt.

Fotograf: Lars Sundin.

Med 1392 åskådare i Holmen Center blev det naturligtvis säsongens ljudligaste segerjubel när #70 Henrik Olsén prickade det tomma målet när det återstod 22 sekunder av ordinarie tid och Östersund spelade utan målvakt i ett sista desperat försök att ta matchen till förlängning. Och i det läget var det Hudiks defensivstarka pjäser som fick jobba hårt och som hade stor del i segern samtidigt som #39 Oliver Håkansson fortsatte att storspela i målet. Han tog allt det – och lite till – som en målvakt måste ta för att ge laget en chans att vinna en så här tät match.

Men Östersund visade verkligen att de vill, och kommer att vara med och slåss om den allsvenska platsen. Efter en riktigt stark första period från HHC tog Östersund bit för bit lite mer av is-utrymmet och i slutet av matchen hängde verkligen en kvittering i luften. Och för första gången på länge hade HHC färre skott på mål än sina motståndare. 22-30 i skottstatistiken talar sitt tydliga språk när det gäller Håkanssons målvaktsspel där den snabba plockhandsken är ett vasst vapen.

Tre gå

nger fick HHC spela boxplay och gjorde det riktigt bra. Här har ju också Dennis Hall några riktiga specialister att matcha hårt när motståndarna spelar i numerärt överläge.

– Man ser det väl kanske lite med hemmaögon, men jag tycker att det var vi som förde matchen. Jag tycker att hela laget gjorde en stark insats. Det som Östersund ändå skapar kommer mest ur våra egna misstag, men vi fick verkligen jobba hårt för att vinna, tyckte en nöjd Dennis Hall sedan spelare och ledare hade klarat av lagets speciella ”segerceremoni” inne i omklädningsrummet.

– Vi var riktigt starka i vårt boxplay och jag tycker att vi effektivt stängde ner Östersund där, menade Dennis Hall.

Alla insåg naturligtvis hur mycket den här segern innebär för fortsättningen där det nu är ny match borta mot Dalen redan på torsdag. Dalen vann för övrigt efter förlängning mot Nybro på tisdagen. Så det gäller säkert att vara på tårna ordentligt om HHC ska få med sig tre nya poäng därifrån.

Efter bara en natt hemma är det dags för HHC-spelarna att sätta sig i bussen redan på onsdagsmorgonen för resan ner till Jönköping.

– Vi vinner idag främst för vårt starka spel i numerärt underläge och så gör ju Håkansson en ny jätteinsats i målet, menade HHC-tränaren som också gav forwardslinan med #70 Henrik Olsén och de unga ”torpederna” #26 Joel Wahlgren och #28 Max Wahlgren högt betyg.

Tvillingarna Wahlgren har hela säsongen spelat med Olsén och deras hårda jobb med massor av återvunna puckar i anfallszonen innebär att HHC ofta blir kvar länge i den offensiva zonen.

Nu blev ju också Olsén, som även fick gå in med andra forwards emellanåt, matchvinnare med sitt 2-0 efter en smörpassning från #22 Johan Lindholm, men han var också starkt inblandad i HHC:s viktiga 1-0 som kom redan efter 4.46 i första perioden när han vann en offensiv tekning och Lindholm sedan kunde hitta #54 Hannes Lindström med en diagonalpassning. Lindströms skott hittade rätt väg igenom allt och alla framför Östersunds mål och HHC fick det viktiga förstamålet, som de sedan kunde försvara.

Det här var en riktig laginsats där HHC än en gång stod upp och där alla spelarna tog sina roller. Men det är små marginaler som avgör. Och just nu har HHC marginalerna och studsarna på sin sida.

Nu saknades #9 Marcus Sirén, som inte heller kommer att följa med ner till Jönköping.

Boka just DIN favoritplats till lördagens hemmamatch mot Halmstad!

Tisdagens matcher i kvalserien:

Hudiksvall-Östersund 2-0

Nybro-Dalen 3-4 ot

Väsby-Halmstad 6-2

Skribent: Lars Gösta Larsson