Eckmyhls ”strumprullare” avgjorde

Hudik Hockey tappade sin första poäng i kvalserien till Hockeyallsvenskan, men efter 2–2 (1–0. 1–1, 0–1) i full tid mot Dalen och en mållös förlängning räddade #43 William Eckmyhls ”strumprullare” till straff extrapoängen för serieledarna.

Bildtext: #39 Oliver Håkansson räddade samtliga straffar (Fotograf: FlyWood Studio).

– Det kommer att ta tid att vrida och vända och försöka räta ut vad som hände i den här matchen, men det var oerhört skönt att vinna, sa tränaren Dennis Hall.

William Eckmyhl var först ut att lägga en straff och det såg länge ut som att hemmamålvakten David Elmgren hade räddad, men plötsligt gled pucken fram under benskydden och med minsta möjliga marginal passerade den mållinjen. I fotbollssammanhang brukar man prata om ”strumprullare” när bollen inte får någon fart och Eckmyhls straff var så nära en ”strumprullare” man kan komma i ishockey med tanke på puckens fart över mållinjen.

Efter tre raka segrar väntade nog sig de flesta HHC-anhängarna att den fjärde segern skulle komma mot Dalen – och det började bra, för under de första minuterna av matchen skapade HHC några riktigt vassa lägen.

Men så var #6Nils Nordh lite för het vid sargen och drog på sig matchens första utvisning och strax därefter fick han sällskap på botbänken av #52 Fredric Jansson. Dalen fick spela fem mot tre i 1.34 men då visade #39 Oliver Håkansson upp sig från sin bästa sida och höll tätt.

Efter 14.14 åkte #28 Max Wahlgren ut två minuter för spel med hög klubba och en halv minut senare var det slutspelat för #93 Henri Auvinen som fick matchstraff (avstängd på lördag) för en boarding. Det gav Dalen ett nytt fem mot tre och den här gången orkade Hudik inte stå emot.

Matchuret stod på 16.16 när Erik Thorwalls överlistade Håkansson.

– Det var ruggigt starkt av oss att ”bara” ha 0–1 i baken efter första perioden. Vi spelar otroligt bra i boxplay och Håkansson gör ju några riktigt vassa räddningar, sa Hall.

I den andra periodens inledning var det Hudik Hockey som fick spela fem mot tre i nästan två minuter, men spelet i powerplay hade en hel del att önska denna afton, och i stället kostade dubbla slarv i egen zon ytterligare ett baklängesmål sedan Dalen blivit fulltaligt.

Först slarvade Nils Nordh och gav bort pucken och sedan Oliver Håkansson svarat för en monsterräddning var det #12 Christoffer Janssons tur att slarva. En helt misslyckad rensning fastnade på Jesper Thörnberg och han satte resolut 2–0 bakom en skymd HHC-målvakt.

– Jag valde att ta time out direkt och sa till killarna att nu var det ingenting att spara på och vi fick ju utdelning direkt, sa Hall.

Det tog bara 16 sekunder för HHC att reducera, målskytt #58 Filip Lander som följde med upp och tryckte in en målvaktsretur.

– Efter ”timen” tycker jag att matchen pendlar över helt till vår fördel, sa Hall.

Det fanns lägen att kvittera innan andra perioden var över, men det dröjde till 4.37 in på den tredje innan 2–2-pucken letade sig in bakom David Elmgren. Återigen var det en back som följde med upp och slog in en retur, den här gången hette målskytten Fredric Jansson.

– Jag tycker väl att vi har bud att avgöra under ordinarie tid, men med tanke på hur den här matchen startade så är jag väldigt nöjd att åka hem med två poäng också, sa Hall.

Extrapoängen kunde stuvas in i bagaget efter William Eckmyhls straffmål. Den straffen följdes sedan av fem straffar där målvakten hela tiden var vinnare.

Nämnas från övriga matcher är att Östersund kom tillbaka efter tisdagens förlust i Holmen Center och vann med 4–1 borta mot Halmstad. I Nybro svängde det ordentligt, där ledde gästande Väsby med 3–0 i den första perioden, men innan det hela var över hade Nybro vänt och vunnit med 7–4.

HHC leder nu serien på 11 poäng, följt av Östersund på 9 och Väsby på 7. Det är nog bland den trion vi hittar nästa nykomling i Hockeyallsvenskan. För Dalen (5 poäng), Väsby (3) och Halmstad (1) blir det till att försöka avsluta den här säsongen på ett snyggt sätt.

På påskafton spelar HHC hemma mot Halmstad – Boka DIN favoritplats HÄR!

Skribent: Christer Stridh