Kalle Holm första nyförvärvet 2022

HC Dalen har gjort klart med backen Kalle Holm som den senaste säsongen varvat spel i HV71 J20 och HC Dalen. ”En lovande ung och skicklig back med hög arbetskapacitet som vi gärna vill jobba vidare med”, säger Per Gustafsson, sportchef i HC Dalen.

 

Kalle Holm har HV71 som moderklubb där han spenderat de mesta av åren. Under nuvarande säsong har den unga och lovande backen varat just spel med HV71, HV71 J20 och HC Dalen. I moderklubben hann han även göra A-lagsdebut i Hockeyallsvenskan. Nu lämnar han för HC Dalen som han kommer att representera den kommande säsongen.

– Ja efter 15 år i HV71 eller vad det nu kan vara så känner jag att det är dags att röra på mig lite. Jag har ju spelat några matcher med Dalen under säsongen och trivts väldigt bra i föreningen. Sen känns det väldigt bra att få Pelle som tränare då han är framtiden. Sen säger jag som alla andra och verkligen menar det att vi är en väldigt go grupp som har väldigt kul tillsammans. Så det var egentligen inget svårt val för mig att ta när det väl kom till kritan.

– Laget har något bra på gång och nu spelar vi om en plats i Hockeyallsvenskan som vi ska försöka ta. Och gör vi inte det så har vi fått en erfarenhet till kommande säsong. Klubben har gjort en storsatsning och den kommer inte bli mindre i fortsättningen så detta kommer bli en väldigt rolig resa att vara med på, säger Kalle Holm.

 

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen