Salmi-Lilja matchhjälte för HC Dalen

Det var mer eller mindre vinna eller försvinna från titelracet för HC Dalen som idag ställdes mot Väsby i Renew Arena. Stor matchhjälte blev Gustav Salmi-Lilja som blev dubbel målskytt i matchen som Dalen till slut vann med 3-2.

 

Om Dalen skulle ha häng på den allsvenska platsen så var det mer eller mindre vinna eller försvinna för Dalen när man ställdes mot Väsby under självaste påskafton. Hemmalaget öppnade målskyttet i slutet av den första perioden genom Adam Falk, en relativt jämn period med chanser åt båda hållen.

Martin Thörnberg som var tillbaka kvitterade tillställningen knappa fyra minuter in i den andra perioden. Men lyckan blev kortvarig då Rasmus Sörgardt åter satte Väsby i ledning då han knappa två minuter efter gästernas kvittering sköt 2-1 till Väsby.

Dalens tredjeperiod påminde mycket om den man hade förra säsongen där laget var livsfarliga. Så var det ikväll och framförallt Gustav Salmi-Lilja som efter endast 17 sekunder kvitterade till 2-2 men ännu viktigare satte segermålet med mindre än tre minuter kvar av matchen. Salmi som även var tvåmålsskytt mot Nybro har prickat formen och delade ut den bästa påskpresent man kunnat få om man har HC Dalen som favoritlag.

Piotr Arvidsson
HC Dalen