Viktig trepoängare för Vikings

Nybro Vikings vinner mot Halmstad Hammers med 5-1 i Liljas Arena under måndagseftermiddagen.

Under måndagseftermiddagen gästades Nybro Vikings av Halmstad Hammers i Liljas Arena. I den första perioden blir det en jämn tillställning där det skapas några halvchanser åt vardera håll. Nybro får ett läge i powerplay några minuter in i perioden men lyckas inte skapa några större chanser. Bortalaget tar över spelet i slutet av perioden som slutar mållös.

I den andra perioden tar hemmalaget ledningen tidigt i perioden när Janne Väyrynen hittar nätmaskorna. I mitten av perioden ådrar sig hemmalaget en slarvig utvisning för för många spelare på banan och i efterföljande powerplay sitter kvitteringen till 1-1. Vikings har sedan ett läge i powerplay men där slarvas det en del och få chanser skapas, dock precis efter att bortalaget är fulltaliga så gör Alexander Torchenyuk ett bra jobb i anfallszon och hittar fram till Eero Savilahti som åter ger hemmalaget ledningen till 2-1.

I den tredje perioden gör Nybro det viktiga 3-1 målet genom Juho Liuksiala efter drygt en minuts spel. Det är starten på en målkavalkad från hemmalaget då Sebastian Borg gör 4-1 drygt halvminuten efteråt. Det dröjer sedan ytterligare bara någon minut innan Juho Liuksiala är framme igen och sätter 5-1 till Nybro, vilket också blir slutresultatet. Tre viktiga poäng till Nybro Vikings!

Nybro Vikings nästa match spelas på torsdag den 21 april i Liljas Arena mot Hudiksvalls HC. Nedsläpp kl. 19.00. Köp din biljett här!

Nybro Vikings – Halmstad Hammers 5-1 (0–0, 2–1, 3-0)
Målen: 1-0 (21.43) Janne Väyrynen (Sebastian Borg, William Alftberg), 1-1 (29.23) PP1 Alexander Edström (Robin Dahse, Ludvig Levinsson), 2-1 (36.29) Eero Savilahti (Alexander Torchenyuk), 3-1 (41.09) Juho Liuksiala (Jesper Mångs, Eero Savilahti), 4-1 (41.46) Sebastian Borg, 5-1 (43.01) Juho Liuksiala (Alexander Torchenyuk, Eero Savilahti)
Skott: 29-32 (7-9, 8-12, 14-11)
Domare: Oscar Niklasson
Publik: 1 279
Halva Potten: Vinstnummer 21182 och Vinstsumma 4060 kr