Truppnytt 22/23: Mankan klar för ny säsong i båset

Magnus ”Mankan” Jansson är en rutinerad herre med en lång spelarkarriär bakom sig där det bland annat blivit ett JVM-silver och ett SM-guld med Djurgårdens IF. Han har också en gedigen karriär som tränare och han kom senast från Sollentuna HC innan han skrev på för oss inför förra säsongen. Nu står det klart att Mankan stannar en säsong till!

Du kom till oss inför förra säsongen och stannar nu en säsong till. Hur gick tankarna när du bestämde dig för en förlängning? 
– För det första att föreningen vill ha mig kvar. Jag tycker att vi påbörjat en resa och jag vill vara med och driva och påverka den resan där vi strävar efter större proffsighet och seriositet och därigenom få resultat. Jag har också träffat härliga människor som jobbar hårt för klubben som jag vill fortsätta samarbeta med.

Hur skulle du summera förra säsongen där vi äntligen knep en Allettanplats och även tog oss till kvartsfinal? 
– Jag tycker att vi gjorde en otroligt stark säsong, både under hösten och våren. Vi hade en svacka under en period i Allettan men det berodde främst på att vi hade väldigt få spelare under den tiden. Killarna visade prov på fantastisk moral under säsongen då vi vände väldigt många matcher från underlägen till vinster.

Vad har du för tankar och förväntningar inför kommande säsong? 
– Min förhoppning och målsättning är att vi ska ta ytterligare steg framåt i vår dagliga verksamhet och därigenom också göra bra resultat.

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar förlängningen med vår huvudtränare:
”Det känns grymt skönt att göra klart med Mankan så pass tidigt som det är nu. I Mankan får jag en tränare som är seriös i allt han gör och han lämnar inget åt slumpen. Förra säsongen tycker jag att vi tog kliv framåt och det vill vi fortsätta göra även denna säsong, så jag är grymt nöjd med att Mankan väljer att stanna ytterligare ett år här hos oss i Rallarbo!”