Truppnytt 22/23: Säsongens första nyförvärv är klart

Idag kan vi presentera det första nyförvärvet inför säsongen 2022/2023! Det är forwarden Jonathan Backlund, född  2002, som har ett förflutet i Grums IK, Färjestad BK’s ungdoms- och juniorlag samt BIK Karlskoga där han representerat deras J20-lag och även hunnit med en match i Hockeyallsvenskan. Färjestad är Backlund’s moderklubb eftersom han är född i Karlstad. Varmt välkommen till Rallarbo, Jonathan!

Hur gick tankarna när du valde spel hos oss i Strömbro?
– Jag har kollat på och följt Strömsbro lite under säsongen och har fått en bra känsla. När jag pratat med ”Gnidan” så kände jag direkt att det var en klubb för mig och att klubben har seriösa mål och vill framåt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och din spelstil?
– Jag är en stor och stark forward, stark på puck i anfallszon och som gillar att spela med mycket fysik men även att vara med framåt och göra poäng. Jag är en extrem vinnarskalle och hatar att förlora.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong och att få spela i Hockeyettan?
– Det ska bli grymt kul med seniorhockey och att utvecklas som spelare och person. Mina förväntningar på laget är samma som alltid, att vi som lag ska vinna så många matcher som möjligt!

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar säsongens första nyförvärv:
”Jonathan är en stark powerforward som gillar att åka mycket skridskor och smälla på. Han är en riktigt ambitiös spelare som vill utvecklas hela tiden. Det kommer bli roligt att följa honom i vinter på Testebo!”

Foto: Anna-Lena Bergqvist