Otto Henell förlänger

Otto Henell kom in mitt under brinnande säsong och visade direkt att han just brann för hockeyn. Med en frenesi i skridskoåkning och kampspelet bidrog han med mycket energi till laget och var samtidigt otroligt jobbig att möta för motståndarna. Med andra ord en spelare man älskar att ha i sitt lag men hatar att se som motståndare. Nu är han klar för ytterligare en säsong i Boiströjan.

Otto Henell, klar för Bois för ännu en säsong!

– Ja det stämmer bra det!

Var det mycket att fundera på?

– Nej det tycker jag inte, jag kom till Bois efter halva säsongen och trivdes bra med gruppen och allt runtomkring så det var ett enkelt val att stanna.

Vad säger du om din säsong?

– Jag fick ett litet uppsving när jag kom till Mariestad, jag fick tillbaka glädjen igen, men jag känner att jag har mer att ge nästa säsong.

Vi som såg dig kunde se en spelare med stor attityd som alltid hav allt på isen. Är det så du vill uppfattas?

– Jo jag vill bidra med energi och det fysiska spelet, det är det jag vill bidra med, men även andra egenskaper givetvis.

Om vi tittar på lagets säsong så fick den en trist avslutning…

– Jo det var inget någon hade räknat med, vi kände att vi hade något bra på gång och att det blev ett för snabbt slut, så det har varit en tomhet den här tiden, tungt.

Fast det kanske ger extra revanschlust inför kommande säsong?

– Jo så är det, det har varit en månad med tomhet men nu börjar tankarna på nästa säsong, och nu är viljan att göra det bättre nästa säsong så man kan köra extra hårt i sommar.

Då håller vi tummarna för en riktigt bra säsong 22/23!

– Ja det gör vi!

Bois sportchef Carl Johansson om förlängningen:

Otto kom in som en frisk fläkt under senare delen av säsongen som var. Otto är en riktig rollspelare som är ”på jobbet” varje dag, och ger allt för lagets bästa. Vi ser utvecklingspotential i Otto som ska bli intressant att följa.”

Otto på eliteprospect: https://www.eliteprospects.com/player/275628/otto-henell

Av Krister Holm