Straffseger mot Hudiksvall – En poäng inknappad

Nybro Vikings besegrar Hudiksvalls HC med 4-3 efter straffar under torsdagskvällen i Liljas Arena.

Under torsdagskvällen spelades omgång sju i Kvalserien till Hockeyallsvenskan och för Nybro Vikings del en otroligt viktig match för att haka på i racet. I den första perioden är det bortalaget som startar lite rappare än hemmalaget och med mycket energi. Det är också bortalaget som gör kvällens första mål till 0-1 några minuter in i perioden. Nybro kvitterar relativt snabbt därefter till 1-1 genom Eero Savilahti. Hemmalaget tar över spelet en del därefter och skapar också ett läge i powerplay men utan utdelning framåt i det läget. Det är sedan jämnt spel mellan två bra lag och även bortalaget har ett läge i powerplay under perioden men på resultattavlan är det 1-1 efter den första perioden.

I den andra perioden blir det fortsatt jämnt spel. Några minuter in i perioden missar domartrion, vad det ser ut som, en solklar utvisning på en Hudiksvallspelare och bortalaget kommer två mot noll och sätter dit 1-2. Nybro ökar trycket mer och mer under perioden och är nära en kvittering ett par gånger om. I slutet av perioden spelar Vikings fem mot tre i powerplay och inleder även den tredje perioden i den spelformen.

I den tredje perioden får Nybro snabbt in kvitteringspucken till 2-2 genom Juho Liuksiala, det kommer dock en snabb kalldusch när bortalaget återigen tar ledningen till 2-3. Därefter startar jakten på en ny kvittering och med drygt sex minuter kvar av perioden kommer den till 3-3 genom Axel Lindström. Hemmalaget är nära att också få in 4-3 under ordinarie tid men den pucken sitter, efter en mållös förlängning, på straffläggningen där både Adam Persson och Janne Väyrynen sätter sina straffar. Två poäng till Nybro Vikings och därmed en inknappad poäng på serieledande Hudiksvall.

Nybro Vikings nästa match spelas på söndag den 24 april på bortais mot HC Dalen. Nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings – Hudiksvalls HC 4-3 (straffar) (1–1, 0–1, 1-0, 0-0, 1-0)
Målen: 0-1 (04.33) Joel Wahlgren, 1-1 (07.49) Eero Savilahti, 1-2 (23.47) Marcus Linderborg (Max Wahlgren), 2-2 (41.54) Juho Liuksiala (Erik Lindström, Anton Schagerberg), 2-3 (43.36) Adam Byström Johansson (Fredric Jansson), 3-3 (53.30) Axel Lindström (Viktor Bolin, Erik Lindström), 4-3 GWS Janne Väyrynen
Skott: 34-28 (11-13, 10-8, 11-6, 1-1, 1-0)
Domare: Robin Werner
Publik: 1 670
Halva Potten: Vinstnummer 21 910 och Vinstsumma 5370 kr