Förlust mot Nybro Vikings på Smedjehov

Trots en fin inledning med massvis av chanser i den första perioden så ville det sig inte för HC Dalen som under söndagen förlorade mot Nybro Vikings med 4-1.

 

Det var upplagt för en ordentligt toppfajt på Smedjehov när Nybro Vikings gästade HC Dalen under söndagen. Dalen öppnade bäst och hade flertalet chanser där det klingade klart i både ribban och stolparna. Men pucken ville inte in för hemmalaget. Dalen hade inte mindre än 16 skott på mål och hade man fått utdelning där så hade förmodligen matchbilden blivit en annan.

Efter pressen Dalen satte i den första perioden men utan utdelning så kändes det som att luften gick ur hemmalaget en aning. Felix Wermelin satte dock kvitteringspucken dryga fem minuter in i den adnra perioden. Men sen gick matchen över i fördel till Nybro som återtog ledningen genom Lukas Macklin.

I den tredje perioden gjorde Dalen vad man kunde för att få till en kvittering men Juho Liuksiala utökade till 3-1 och senare sköt även Adam Persson 4-1 till gästerna vilket skulle stå sig matchen ut. Med detta resultatet finns det fortfarande en chans även om den kan klassas som mikroskopisk för att ta den ärofyllda platsen till Hockeyallsvenskan 2022-2033. En tung kväll för Dalen som hade kunnat sitta i en drömsits om man fått utdelning på sina chanser i den första perioden.