Tre poäng för Vikings – Toppstriden tätnar

Nybro Vikings besegrar HC Dalen på bortais med 1-4 under söndagseftermiddagen.

Under söndagseftermiddagen spelades omgång åtta i Kvalserien till Hockeyallsvenskan när Nybro Vikings gästade HC Dalen. I den första perioden är det en jämn tillställning men med lite fördel för hemmalaget som drivet spelet och har bättre fart under skridskorna. Hemmalaget har också periodens enda möjlighet i powerplay men bortalaget reder ut det läget. Det skapas några chanser åt vardera håll men perioden slutar mållös.

I den andra perioden är det bortalaget som efter några minuters spel gör matchens första mål till 0-1 genom Markus Västilä. Hemmalaget får sedan in kvitteringen relativt snabbt till 1-1. Därefter har Nybro ett läge i powerplay men får inte till något ordnat spel eller skapar några större chanser. Spelet svänger en del i mitten av perioden innan bortalaget tar tag i taktpinnen och efter några bra byten är det Lukas Macklin som sätter 1-2 för Vikings, vilket är ställningen efter två perioder.

I den tredje perioden gör Nybro det viktiga 1-3 målet genom Juho Liuksiala några minuter in i perioden. I mitten av perioden kommer också 1-4 genom Adam Persson och därefter kontrollerar Vikings tillställningen på ett bra sätt. Segern innebär tre poäng till Nybro Vikings och en toppstrid som tätnar.

Nybro Vikings spelar nästa match i Kvalserien till Hockeyallsvenskan på onsdag den 27 april på bortais mot Väsby IK, nedsläpp kl. 19.00.

HC Dalen – Nybro Vikings 1-4 (0–0, 1-2, 0-2)
Målen: 0-1 (23.34) Markus Västilä (Hannes Johansson, Anton Schagerberg), 1-1 (25.03) Felix Wermelin (Jesper Thörnberg), 1-2 (33.31) Lukas Macklin (Jesper Mångs, Markus Ruuskanen), 1-3 (45.39) Juho Liuksiala (Eero Savilahti, Alexander Torchenyuk), 1-4 (50.07) Adam Persson (Viktor Bolin, Juho Liuksiala)
Skott: 28-29 (16-10, 4-10, 8-9)
Domare: Robin Werner