Oscar Nilsson första nyförvärvet för Piteå

Idag har Piteå Hockey äntligen fått klart med årets första nyförvärv. På onsdagsförmiddagen blev det klart att forwardssidan förstärks med Oscar Nilsson från Skellefteå AIKs J-20 som under föregående säsong satte poängrekord med 59 poäng på 46 matcher.

Den spelskickliga forwarden med rötterna i Skellefteå har under sina år i Skellefteås juniorverksamhet blommat ut till en ledande spelare och det är mycket glädjande att Oscar väljer att fortsätta sin utveckling här i Piteå Hockey.

Så här säger Jonatan Glader om värvningen:

-En klok och poängstark spelare som har näsa för målet. Har alla förutsättningar för att kunna anpassa sig till seniorhockeyn på ett bra och effektivt sätt. Oscar tävlar hårt och passar jättebra in i vårt sportsliga projekt.

Oscar Nilsson har under slutdelen av säsongen ingått i en träningsgrupp med flera högprofilerade spelare, bland annat piteå-bekante Pär Lindholm. Just Lindholm har pekat i Piteås riktning i rekryteringen av Oscar Nilsson:

-Det var väldigt inspirerande att träna med spelare på den allra högsta nivån. Ett utmärkt tillfälle att se och lära. Pär pratade mycket med oss yngre och berättade om hans väg till den absoluta eliten. Såklart att en sådan resa motiverar och inspirerar, säger Oscar till piteahockey.se

Vi på hemsidan passar på att välkomna Oscar till Piteå Hockey och ett stort lycka till!