Tre poäng för Vikings – Sista omgången avgör

Nybro Vikings besegrar Väsby IK på bortais under onsdagskvällen med 4-7.

Under onsdagskvällen spelade Nybro Vikings en viktig match i Kvalserien till Hockeyallsvenskan när Väsby IK stod för motståndet på bortais. Bortalaget startar den första perioden med bra fart och en härlig energi. Några minuter in i perioden får Lukas Macklin med sig en utvisning på hemmaspelare och i efterföljande powerplay är det också samma Macklin som sätter 0-1 för Nybro. Det skapas målchanser åt båda håll under perioden som också skulle få ytterligare mål i protokollet, kvitteringen till 1-1 kommer även den i powerplay. I periodens slutminuter ger först Juho Liuksiala Vikings ledningen på nytt till 1-2 och i bytet efter det håller sig Sebastian Borg framme och lägger in en retur till 1-3 som är ställningen efter den första perioden.

I den andra perioden fortsätter målkalaset i matchen. Bortalaget sitter alldeles för ofta i utvisningsbåset och i powerplay är hemmalaget vassa, reduceringen till 2-3 kommer i den spelformen redan några minuter in i perioden. Nybro tar därefter tillbaka sin tvåmålsledning till 2-4 genom Juho Liuksiala. Bortalaget släpper kort därefter till ett friläge som hemmalaget tar tillvara på och 3-4 är ett faktum. Scenariot där Vikings går upp till tvåmålsledning och hemmalaget reducerar upprepar sig ännu en gång innan periodens slut, Juho Liuksiala gör 3-5 och i powerplay reducerar hemmalaget till 4-5.

I den tredje perioden tightar Nybro till sitt försvarsspel och släpper inte in hemmalaget på mål. I början av perioden gör gästerna dessutom det viktiga 4-6 målet genom Adam Persson. Några minuter senare gör också Sebastian Borg 4-7 vilket punkterar slutresultatet. Tre viktiga poäng till Vikings!

Nybro Vikings spelar den sista matchen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan på fredag den 29 april mot gästade Östersunds IK i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Det blir en helt avgörande omgång om vilket lag som kniper förstaplatsen i Kvalserien. Köp din biljett här!

Väsby IK – Nybro Vikings 4-7 (1–3, 3-2, 0-2)
Målen: 0-1 (05.56) PP1 Lukas Macklin (Markus Västilä, Adam Persson), 1-1 (14.39) PP1 Henrik Rommel (Jacob Spångberg, Lucas Thorstensson), 1-2 (18.43) Juho Liuksiala (Alexander Torchenyuk, Eero Savilahti), 1-3 (19.05) Sebastian Borg (Janne Väyrynen, Fredrik Strömgren), 2-3 (23.21) PP1 Carl Wassenius (Lucas Thorstensson, Jacob Spångberg), 2-4 (27.33) Juho Liuksiala (Eero Savilahti, Anton Schagerberg), 3-4 (29.30) Felix Dahlgren (Jacob Spångberg, Fredrik Stridlund), 3-5 (35.47) Juho Liuksiala (Erik Lindström), 4-5 (38.31) PP1 Lucas Thorstensson (Elias Lindström, Carl Wassenius), 4-6 (42.26) Adam Persson (Anton Schagerberg, Sebastian Borg), 4-7 (47.02) Sebastian Borg (Janne Väyrynen)
Skott: 33-35 (13-15, 13-11, 7-9)
Domare: Filip Granrud
Publik: 403