Seger i säsongens sista match!

Även om ett avancemang till hockeyallsvenskan var förlorad sedan tidigare resultat så var förberedelserna inför kvällens match mot Väsby desamma som dom varit under hela kvalserien. Dalen ville avsluta serien snyggt och det lyckades man också att göra med hela 5-1 på Smedjehov under fredagskvällen.

På förhand så fanns det inte så mycket mer än hedern att spela om för något av lagen som missat avancemang till Hockeyallsvenskan. Men för Dalens del så var fredagskvällens match mot Väsby som vilken match som helst under kvalserien. Det var dock gästerna som tog ledningen i den andra perioden genom Henrik Rommel som gjorde sitt femte mål i kvalserien.

Men sen kom Dalen igång rejält i den tredje perioden och bjöd hemmapubliken på inte mindre än fem mål. Först ut var Jesper Thörnberg som sen följdes av äldre bror Martin som sköt in ledningspucken åt hemmalaget. Kalle Hult utökade senare ledningen till 3-1. Kristian Röykås-Marthinsen sköt in 4-1 som man trodde skulle bli slutresultat i matchen. Men Gustav Salmi-Lilja ville även han få sitt namn i målprotokollet och satte 5-1 till hemmalaget med dryga minuten kvar av matchen.

Ett snyggt avslut av HC Dalen som kan summera en säsong i positiv bemärkelse!