Vikings föll efter drama

Nybro Vikings förlorar hemmamatchen i Liljas Arena mot Östersunds IK med 2-3.

Under fredagskvällen var det dags för den sista omgången i Kvalserien till Hockeyallsvenskan när Nybro Vikings gästades av Östersunds IK i Liljas Arena. Förutsättningarna inför matchen var enkla för hemmalagets del, tre poäng för Nybro samtidigt som Halmstad Hammers tar minst en poäng av Hudiksvalls HC och Nybro Vikings är tillbaka i Hockeyallsvenskan. I den första perioden är det bortalaget som kommer ut med bättre fart och tidigt skapar de ett powerplay som ger utdelning till 0-1. Hemmalaget höjer sig under perioden men behöver spela med mer fart och bättre passningsspel mot bortalagets intensiva press. Även Vikings skapar ett powerplay under perioden men får inte alls till något tryck och behöver komma upp i prestationen inför kommande perioder.

I den andra perioden sätter hemmalaget i en högre växel och bosätter sig mer eller mindre i offensiv zon genom perioden. Det skapas många bra chanser från Nybros sida och hemmalaget har också ett läge i powerplay. Det är nära många gånger om att kvitteringen sitter men perioden slutar mållös.

I den tredje perioden fortsätter hemmalaget att föra spelet och i powerplay kommer kvitteringen till 1-1 genom Lukas Macklin. Med drygt fyra och en halv minut kvar av perioden gör också Nybro 2-1 genom Juho Liuksiala, ungefär samtidigt kvitterar också Halmstad till 2-2 i sin hemmamatch mot Hudiksvall. Tyvärr kommer det en kvittering från bortalaget i powerplay med drygt en minut och femton sekunder kvar. Vikings måste gå för tre poäng och tar ut målvakten i slutet, Janne Väyrynen skjuter pucken i kryssribba och är sånär på att återge ledningen till Nybro. Istället kommer 2-3 i öppen kasse med endast en sekund kvar och Östersunds IK tar platsen i Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Nybro Vikings – Östersunds IK 2-3 (0–1, 0–0, 2-2)
Målen: 0-1 (03.27) PP1 Elias Bjuhr (Johan Mörnsjö, Linus Rotbakken), 1-1 (47.41) PP1 Lukas Macklin, 2-1 (56.33) Juho Liuksiala (Anton Schagerberg), 2-2 (58.44) PP1 Johan Mörnsjö (Henrik Marklund, Linus Rotbakken), 2-3 (59.59) ENG David Westlund
Skott: 30-29 (4-10, 14-3, 12-16)
Domare: Oscar Niklasson
Publik: 2 446
Halva Potten: Vinstnummer 24155 och Vinstsumma 12330 kr

Foto: Leif Hellerin