Anton Malmborg ny målvakt i Bois!

Bois har en historia av att alltid ha bra målvakter. Senaste fem säsongerna är det Tobias Sandberg som agerat sista utpost med den äran. Men när Tobias nu väljer att prova vingarna i allsvenskan och Vita Hästen så har Bois sportchef Calle Johansson sökt med ljus och lykta efter en ersättare. Nu är sökandet över, då Visbys målvakt Anton Malmborg handplockats för att axla målvaktsmanteln. Det är stora skor att fylla efter Sandberg, men samtidigt så har Anton en fin meritlista där han de tre senaste säsongerna varit en toppmålvakt statistiskt i de serier han spelat.

Välkommen till Mariestad Bois!

– Tack så mycket!

Hur ser din hockeybakgrund ut?

– Jag började som liten knatte i Lund, sedan har jag spelat juniorhockey i Pantern och Malmö. Efter juniortiden gick jag till Halmstad och var där i två år och sedan Visby i två år.

Hur kommer det sig att du väljer att lämna Visby till förmån för Mariestad?

– Jag kände det var dags att testa något nytt, det var snack om allsvenskan, men så blev inte det av och då kom Mariestad upp på tapeten och det kändes bra och jag måste säga att jag fått väldigt bra vibbar av Mariestad.

Vad känner du till om Mariestad Bois?

– Inte jättemycket, jag har mött dom några gånger, då har det varit bra tryck och mycket fans i ishallen. Sedan är det ett lag som oftast går långt också.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Jag är en modern hockeymålvakt, jag spelar på mitt spelsinne och är lugn i målet. Det är jag som person också skulle jag säga.

Vad gör du vid sidan av?

– Jag och min tjej har skaffat en hundvalp, sedan hänga med kompisar också, det vanliga…

Vad ser du mest fram emot inför kommande säsong?

– Att få spela för Mariestads fans och gå långt och slåss om de allsvenska platserna, att få en lång säsong helt enkelt.

Jag har följt dig under några år och du hade en kanonsäsong under din sista säsong i Halmstad då du ledde laget till den hockeyallsvenska finalen och hade bäst räddningsprocent i hela allettan södra. Hur känner du att du utvecklats sedan dess?

– Jag har hållit ungefär samma nivå tycker jag. Jag tyckte mitt första år i Visby var ett steg i rätt riktning, säsongen som var hade jag önskat mig lite mer av, men säsongen som kommer blir mitt femte år nu i hockeyettan och nu ska jag ta det riktiga klivet och vara i toppen av målvakterna i ettan.

När flyttar du till Mariestad?

– Det har vi inte pratat om ännu, men jag antar att det blir i början av augusti.

Sköter du sommarträningen på egen hand?

– Jag kör själv och har en personlig tränare jag kör med.

Så du kommer att vara i form när du kommer?

Det är tanken i alla fall, haha, nej men jag kommer vara i form.

Till sist: Har du någon hälsning till fansen?

– Jag ser fram emot att komma till Bois som klubb och stad och spela för fansen. Jag hoppas vi får en lång säsong och tar klivet upp i allsvenskan.

”Det känns grymt bra att ha signat Anton. Han har tre fina säsonger bakom sig i Hockeyettan och han har även varit utlånad till hockeyallsvenskan under en kortare period. Anton tillhör toppskiktet av målvakter i Hockeyettan och är fortfarande ung och utvecklingsbar”. Bois sportchef Calle Johansson

Anton på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/278347/anton-malmborg

Av Krister Holm