Gustav Salmi Lilja klar för HC Dalen

Gustav Salmi Lilja startade sin karriär i HC Dalen men gick tidigt till HV71 som blev hans moderklubb där han spenderat större delen av sin karriär. Under säsongen har han varvat spel i Hockeyallsvenskan med HV71, HV71 J20 och HC Dalen. Nu har forwarden skrivit på ett kontrakt med HC Dalen som gäller under kommande säsong.

Under säsongen gjorde Gustav Salmi Lilja 20 poäng på 45 spelade matcher i HV71 J20 men höjdpunkten för forwarden var när han fick dra på sig HV-tröjan och representera klubben i Hockeyallsvenskan, totalt sett blev det där 12 spelade matcher. Forwarden har varit dubbelregistrerad under säsongen och gått fram och tillbaka mellan HC Dalen och HV71. Nu har han skrivit på ett kontrakt med HC Dalen som sträcker sig över säsongen 2022-2023.

– Gustav har under säsongen gjort flertalet matcher hos oss och satt avtryck. Detta fick vi framförallt se i kvalserien där han gjorde det väldigt bra. Det är en tuff spelare som har framtiden för sig och det känns väldigt roligt att få jobba med Gustav under en hel säsong, säger Pelle Gustafsson.

– Det var en väldigt rolig resa vi hade under säsongen med framförallt spel i kvalserien där lärde vi oss mycket som vi kommer ta med oss in i kommande säsong. När möjligheten om att fortsätta i Dalen dök upp så var det egentligen inte något svårt val. Jag trivs bra i klubben och med tränarna så det är en perfekt plats för mig att utvecklas ännu mer. Sen kanske man inte trodde att man efter tiden i J20 fortfarande skulle spela med Erik Thorwalls, Hampus Hedman, Kalle Hult m.fl. Så Det gjorde valet ännu enklare för mig, säger Gustav Salmi Lilja.

 

Piotr Arvidsson
HC Dalen