FOTO: Hudiks säsong fick ett brutalt slut – här berättar Dennis Hall om den smärtsamma upplösningen. FOTO: CHRISTIAN FLODIN & MARIA PAULSSON

Hudiksvalls coach Dennis Hall om talet till spelarna efter kvalmissen: De hörde på min svajande röst att jag var väldigt tagen

Hudiksvall slickar såren efter den osannlika upplösningen i kvalserien. 

Tränaren Dennis Hall berättar nu om känslorna efteråt – och erkänner också att han var märkbart tagen när han skulle prata inför laget i Halmstad Arena.

– De hörde på min svajande röst att jag var väldigt tagen av situationen.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 20/21 * Silly season-bilder

 

De vann grundserien, de vann Allettan, hade en svit på 17 raka segrar och toppade kvalserien efter sex omgångar – och de var i HockeyAllsvenskan i ett par minuter under den osannolika avslutning på kvalserien.

Ändå stod Hudiksvall där som förlorare till slut.

Hur hämtar man sig från en sån smäll? Hur hittar man ny energi? Hur går man vidare?

Tränaren Dennis Hall berättar i en öppenhjärtig intervju i Hela Hälsingland om hur han hanterat veckan efter upplösningen.

– Besvikelsen kommer ju över en som en kall kår lite då och då under dagarna. Samtidigt är väl jag så att jag bearbetar den besvikelsen genom att jobba. 

Hall, 32, erkänner också att han var märkbart tagen när han skulle prata inför laget i Halmstad Arena. 

– Jag pratade lite när det värsta hade hunnit landa där efter slutsignalen. Bara lite kort i omklädningsrummet. Man behöver inte säga så mycket där och då. De hörde på min svajande röst att jag var väldigt tagen av situationen.

Hudik var ju i Hockeyallsvenskan under ett par minuter, när de själva hade 2–1 mot Hammers och Nybro ledde mot Östersund. 

– Just den där känslan att några minuter vara klar för Hockeyallsvenskan för att sen känna att någon drar undan benen på en… det var ingen rolig känsla. Det kan jag säga. Så här i efterhand hade det ju nästan varit värre om vi hade säkrat tre poäng och det hade blivit som det blev i den andra matchen. Då hade det bara handlat om Östersunds mål med en sekund kvar. Så det var väl tur i oturen kanske, säger han.

Hall, för andra året i rad utsedd till ligans bäste tränare, har kontrakt med Hudik även över 22/23.

– En sak är säker och det är att vi kommer komma tillbaka ännu starkare. Vi vill bygga en vinnarmentalitet i den här klubben och då handlar det om att kavla upp armarna och göra saker och ting ännu bättre, säger han till Hela Hälsingland. 

På spelarsidan har Hudik – som enligt förslaget flyttas till norra grundserien – just nu bara en spelare på kontrakt: målkungen Jesper Wiberg, 24.

Silly season-special i Hockeyettan våren 2022 * Klara övergångar * Förlängningar * Heta rykten