Målvaktsparet spikat!

Isac Ohlsson är klar för ännu en säsong i Boiströjan. Han inledde säsongen starkt men fick se sig utkonkurrerad på målvaktspositionen av en storspelande Tobias Sandberg, och fick sedan sporadiskt med speltid. Men nu siktar han på att ta upp konkurrensen med nye målvakten Anton Malmborg, en kille han faktiskt känner sedan tidigare.

Isac Ohlsson: Klar för ännu en säsong i Boiströjan, hur känns det?

– Det känns jättebra.

Vad fick dig att förlänga?

– Jag trivs bra i Mariestad, det är en seriös och bra klubb och jag trivs väldigt bra. Sedan har det passat bra att spela i Mariestad, det är nära hemma och funkar bra allting. Sedan vill jag spela i en toppklubb i ettan och då är Mariestad perfekt.

Vad säger du om din säsong?

– Det var en lite ryckig säsong där jag spelade mycket i början och då flöt det på bra, sedan blev det långt mellan matcherna, så då tappade jag flytet lite kändes som. Det kändes som att varje match var den första för säsongen, det var lite ryckigt, men jag hittade rätt på slutet igen avslutade säsongen bra.

Vad var ditt bästa minne från säsongen?

– Det är nog sista matchen mot Nybro, då vi vann på bortaplan. Det var en skön seger som ingen räknat med.

Tobias Sandberg lämnar och Anton Malmborg ansluter som ersättare. Hur tror du det förändrar din situation?

– Jag hoppas att det kan bli en jämnare konkurrenssituation, vi var på läger i Malmö tillsammans för två säsonger sedan, det är en bra kille så vi kommer komma bra överens.

Hur är han som målvakt?

– Jag kommer inte ihåg det riktigt, mer än att han han var väldigt duktig och en bra kille.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

– Förväntningarna är att ta ytterligare kliv och vara så stabila som möjligt och spela matcher. För lagets del är vi revanschsugna, vi vill bygga vidare och bli jämnare, ha en högre lägstanivå.

Nu väntar en lång sommar innan säsongen drar igång, hur tränar du i sommar?

– Jag kommer rikta in mig mer på målvaktsbaserad fys, jag har fått pass ifrån Örebro då jag spelade där.

 

Bois sportchef Calle Johansson som förlängningen:

“Isac hade sparsamt med speltid under säsongen, men visade när det gällde som mest att han kan komma upp och vara en toppmålvakt. Isac är ung och vi ser en stor utvecklingspotential i honom. “

Av Krister Holm