Information ungdomssatsning Lindefallet – HHC

Hej alla!

Som några kanske hört ”pratas det om” att Lindefallet SK och Hudik Hockey diskuterar om att slå ihop ungdomsverksamheterna, framförallt för att kunna erbjuda så många ungdomar som möjligt att spela hockey men även att försöka vända trenden för hockeyn som helhet i Hälsingland. Vi behöver fler ungdomar som vill spela hockey på alla nivåer för att säkra att våra seniorlag har ett underlag att bygga av.

HHC och Lindefallet har inlett diskussioner om att slå samman sina ungdomsverksamheter dels för att hjälpa varandra och ge möjligheter till alla ungdomar som vill spela hockey.

I Lindefallet finns bra möjligheter med egen ishall, istider, bra underlag i de yngre grupperna, bra ungdomstränare m.m. Det som inte finns är lag uppåt i åldrarna vilket gör att tyvärr många av ungdomarna slutar.

I HHC har vi bra underlag i de flesta åldersgrupper, bra ungdomstränare, möjlighet att hjälpa ungdomarna vidare in i juniorlag m.m. På minussidan för HHC är ”hål” i vissa åldersgrupper där LSK kan komplettera, problem med att få istider till alla och i tillräcklig omfattning.

Tanken är att all ungdomsverksamhet slås ihop från ”Tre Kronor”/Hockeyskolan och upp till U16

Lindefallets tanke är även att de inom en framtid kan starta J18 och J20 i Lindefallet regionalt vilket betyder att alla efter U16 kan fortsätta med hockey, även om man inte får plats i HHC:s J18.

Diskussionerna mellan HHC och Lindefallet fortsätter och vi återkommer med mera info när vi kommit lite längre i planerna.

Hälsar
Jennie Blomstrand
Ungdomsansvarig HHC