Anton Johannesson klar för HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med backen Anton Johannesson från HV71. ”En oerhört skicklig back som blir nyttig för oss i defensiven”, säger Per Gustafsson, sportchef i HC Dalen.

 

Anton Johannesson kommer närmast från spel i HV71 J20 där den spelskicklige backen stod för 18 poäng på 28 spelade matcher. Anton som har Nittorps IK som moderklubb draftades 2020 i den femte rundan och som nummer 133 totalt av Winnipeg Jets. Johannesson är känd som en bra passningsläggare och en god skridskoåkare och skicklig när det kommer till en-mot-en situationer.

– Anton gick högt i draften med drabbades tyvärr av en skada som höll honom borta från spel en längre tid efteråt. Han har under säsongen i HV71 J20 kämpat sig tillbaka och gjort det extremt bra. Det känns såklart enormt kul att ha knutit till sig en spelare som på förhand är en av hockeyettans absolut bästa backar samtidigt så visar detta att vi ger en väldigt bra utbildning till spelarna, säger Pelle Gustafsson.

– Det känns riktigt roligt att få fortsätta karriären i HC Dalen som är en toppklubb i ATG Hockeyettan. Det fick vi ett tydligt bevis på under säsongen då klubben var riktigt nära att ta klivet upp till Hockeyallsvenskan. Det är en bra miljö för mig och med bra tränare som kommer göra att jag fortsätter utveckla mig själv som hockeyspelare. Samtidigt så känns det väldigt kul att återförenas med killar som Salmi-Lilja, Hampus Hedman, Thorwalls m.fl. vi är ju ett stort gäng från HV som spelar i DAlen kommande säsong där målet är Hockeyallsvenskan, säger Anton Johannesson.

Kontraktet med Anton gäller i ett år.

FAKTA / JOHANNESSON
Född: 020326, Gnosjö
Moderklubb: Nittorps IK
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 175 cm / 70 kg
Tidigare klubbar: Nittorps IK, HV71.

Piotr Arvidsson
HC Dalen