Simon fortsätter täcka skott i Boiströjan

Simon Svenssons stora adelsmärke som spelare är det kompromisslösa spelet. Han tvekar aldrig att dela ut en tackling eller att täcka ett skott när det behövs, och för det är han väldigt uppskattad av såväl tränare som medspelare och fans. Det är därför med glädje vi kan tillkännage att det också blir en tredje säsong i Boiströjan för den Växjöfostrade backen.

Hur känns det att få göra en tredje säsong i Bois?

– Det känns jättebra faktiskt, det är en ära att få spela ett år till i laget måste jag säga.

Du har alltså gjort två säsonger i Boiströjan, vad skiljer den senaste från din första vad gäller din egen roll?

– Det är klart man utvecklats hela tiden och visat större ansvar i spelet, i noggrannheten och rutinen, i det defensiva. Man är tryggare på isen.

Någon som jag vet är väldigt uppskattat av såväl tränare som fans är din uppoffrande spelstil, vad har du för tankar kring det?

– Alla bidrar med olika saker på isen, det är det som gör laget starkt, och jag kan alltid bidra med att spela uppoffrande och bidrar gärna med det.

Det var en snöplig sorti på årets säsong, har du analyserat något kring varför det blev som det blev?

– Vi spelar rätt bra på slutet, men det är så jämnt att det räcker med en dålig prestation i två matcher så är säsongen över. Det gäller att ta lärdom av det och att vara som bäst när det gäller som mest i special teams och allt vad det gäller där ute.

Vad har du då för tankar inför kommande säsong, både för lagets och egen del?

– För laget är det en stor revanschlust, jag hoppas vi kan visa det redan från start, redan under försäsongen, att vi vill mer. Vi ska ta revansch både för vår del och för staden och för fansen. För egen del så vill jag utveckla mitt spel och vara med och bidra till att laget tar så många poäng som möjligt.

Det har blivit lite förändringar i den västra ettan. Kumla ramlade ur och Nyköping flyttas till den östra ettan, och istället kommer Tranås och Dalen till den västra ettan. Vad har du för tankar kring det?

– Det ska bli superkul, jag har aldrig mött Tranås i seniorsammanhang och det är alltid kul att få möta nya lag.

Du tror inte det kommer bli tuffare?

– Det är något vi behöver förbereda oss för inför allettan så det är bara bra, det är inget vi ska vara oroliga över.

Nu väntar närmast sommarträning, med bara fem man under kontrakt så är det väl egen träning som gäller, vet du något om när den gemensamma träningen drar igång?

– Det kommer in fler namn allt eftersom så så småningom kommer det bli gemensamt, men nu kör vi egenträning under tiden. Det funkar det med.

 

Bois sportchef Calle Johansson om förlängningen:
”Simon är en back med sina absoluta styrkor i det defensiva. Han tar en puck i ansiktet för laget om det så krävs, och gör allt för att utvecklas varje dag.”

Simon på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/302275/simon-svensson

Av Krister Holm