Daniel Bergqvist klar för HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med forwarden Daniel Bergqvist från Nyköpings SK. ”De egenskaper Daniel har kommer bli väldigt viktiga för oss”, säger Per Gustafsson, sportchef i HC Dalen.

 

HC Dalen har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför säsongen 2022-2023. Forwarden Daniel Bergqvist ansluter från Nyköpings SK där han haft rollen som assisterande lagkapten. Daniel har Hammarö HC som moderklubb men representerat klubbar som Nässjö HC och Växjö Lakers. Säsongen 2016-2017 gick flyttlasset över Atlanten och Collegehockey i New England där han sista säsongen var lagkapten.

– Vi är inne i en föryngring av laget där Daniel kommer vara lite äldre och erfaren. Vi har varit väldigt noga och letat länge över en spelare med Daniels egenskaper. Vi har enbart fått lovord gällande honom som spelare och person. Med hans egenskaper kommer han bli en väldigt viktig spelare för oss kommande säsong, säger Pelle Gustafsson.

– Jag har följt Dalen under säsongen och är imponerad över hur dom spelat och hur långt dom gick. Jag hade några år i Nässjö och Växjö så Jönköping har jag redan lite anknytning till då jag har vänner som bor där så det ska bli kul att flytta ner till sommaren. Dalen känns som en bra plats att fortsätta utvecklas i då jag vet att både Daniel och Pelle är två bra tränare. Om jag skulle beskriva mig själv som spelare så ger jag alltid 100% på isen där mina styrkor ligger i specialteams, säger Daniel Bergqvist.

Kontraktet med Anton gäller i ett år.

FAKTA / BERGQVIST
Född: 960620, Karlstad
Moderklubb: Hammarö HC
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 183 cm / 89 kg
Tidigare klubbar: Nässjö HC, Växjö Lakers, Gustavus Adolphus College, New England College, Nyköpings SK.

Piotr Arvidsson
HC Dalen