Linus Ryttar är tillbaka

En målvaktshjälte är tillbaka i Väsby Hockey igen. Vi är oerhört glada över att Linus Ryttar, efter en säsong i Västerås IK i Hockeyallsvenskan, nu väljer att komma ”hem” igen.

Linus Ryttar behöver ingen större presentation. Han kom till Väsby inför säsongen 2016/2017, samma år som Linus blev senior. Sedan var han kvar hos oss och var med på hela resan upp till Hockeyallsvenskan. Den första säsongen i Hockeyallsvenskan höll han på att rädda kvar kontraktet efter magiskt spel i kvalet. Hans fina spel där gav honom sedermera förnyat hockeyallsvenskt kontrakt, som i den nyligen avslutade säsongen spenderades i topplaget Västerås IK. Även där gjorde Linus det bra och hade en räddningsprocent på 90,3% i grundserien.

I Linus Ryttar får vi en stor målvakt, ett stort Väsbyhjärta och en härlig människa och vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka till Vilda Väsby!

Sportchef, Tom Tärnström, om Linus Ryttars återkomst till klubben:

– Fantastiskt kul att Ryttar väljer att vända hemåt efter ett år på vift i Västerås. Han har tidigare visat att han är en absolut toppmålvakt på Hockeyettan-nivå och har nu också fått bygga på med erfarenheter från Hockeyallsvenskan under två säsonger. Han är en vinnare uti fingerspetsarna och har en av de bästa “skallarna” som jag stött på under mina år. Att han nu väljer att tacka nej till fortsatt spel i HA och istället vända hem till Väsby för att vara med på denna resa är något vi är väldigt glada och tacksamma för, säger han.

 Vid pennan:

 Krister Holmgren

Foto: Tobias Eriksson, Frilansfotograferna