Spelskicklige Broeng förlänger

Den spelskicklige backen Jesper Broeng anslöt till Bois inför säsongen som gick och gjorde ett riktigt bra intryck. Med sina sju mål och 19 assists kom han tvåa i den interna backpoängligan och han var en viktig pjäs i powerplay bland annat. Nu är den 23-årige rightaren klar för ännu en säsong i Boiströjan.

Jesper Broeng: Klar för en säsong till, hur är känslan?

– Det känns jättebra, det ska bli roligt att köra vidare i Bois.

Sammanfatta säsongen, både för lagets och egen del!

– Vi satte upp som mål att vinna grundserien och det gjorde vi. Sedan var vi inte med riktigt från start i allettan, men sedan trummade vi igång och vann många matcher och var med i alla, så allettan var helt ok, även om vi kanske önskat lite fler poäng kanske, men en bra prestation ändå. Sedan gick det som det gick i playoffet, det var vi inte nöjda med naturligtvis.

– För min egen del så höll jag en stabil och hög nivå under hela säsongen, så jag är ganska nöjd även om jag känner att ja

g har mer att ge. Men jag spelade ett stabilt backspel men känner ändå att jag har mer att ge.

Jag upplevde att du tog för dig mer och mer offensivt ju längre säsongen gick…

– Ja det håller jag med om, det handlar om att man känner sig trygg att göra det, givetvis handlar det också om självförtroende.

Du kom till Bois ifrån Lindlöven. Vad ser du för skillnader och likheter mellan klubbarna?

– Skillnaderna är att det är högre mål i Bois och att det finns mer resurser för att kunna ha det, det märks i form av publik, sponsorer och intresset runtom, det är mer uppmärksamhet kring laget. Det är också lite skillnad i hur man spelar, alla tränare har ju sitt sätt att spela. Likheterna är kanske fysen och träningsmängden.

Just nu är det två målvakter, tre backar och tre forwards signade. Hur känns lagbygget så här långt?

– Det känns bra, vi börjar få med alla pusselbitar och det kommer nog bli bra till slut. Calle har sin idé om hur han vill formera laget och försöker fylla upp platserna utefter den planen, jag tror det kommer bli bra i slutändan.

Det kommer att tillkomma två nya lag i den västra ettan till kommande säsong, Tranås och Dalen? Hur ser du på det?

– Det är två lag som spelat i södra ettan som håller en bra nivå. Det ser jag bara som positivt att det blir fler tuffa matcher, det är bara positivt och roligt.

Du trivs med tuffa matcher?

– Det blir roligare när man möter tuffare motstånd, så det är klart att jag trivs med det, det är det man tränar och spelar för, för att spela tuffa matcher.

Bois sportchef om förlängningen:
Jesper är en grymt skicklig back som med sin right-fattning ger oss fina möjligheter både i spelet fem mot fem och i powerplay. Jesper har en fin säsong i ryggen och jag är säker på att han kommer ta ytterligare kliv kommande säsong.

Jesper på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/266084/jesper-broeng

Av Krister Holm