Finsk center klar för Väsby

Ännu en ny spelare är klar för Väsby Hockey, och vi hälsar den finska centern Nicklas Nousiainen varmt välkommen till föreningen.

Nicklas Nousiainen, som blir tjugofyra år kommande vecka, är en spelskicklig center, som närmast kommer från vår seriekollega Tyresö Hanviken.
Där tog han rejäla kliv den gångna säsongen och ledde Hanviken i såväl offensiven som i defensiven. Han beskrivs också som en tvåvägscenter där framför allt hans fart ute på isen sticker ut.

Nicklas har Ässät som sin moderklubb och spelade juniorhockey med TPS Åbo, där han producerade rikligt med poäng. Den framfarten gjorde att han fick spela tre matcher med det finska U20-landslaget säsongen 2016/2017. Några säsonger senare spelade han i Mestis, Finlands näst högsta liga, innan han inför säsong 2020/2021 anlände till Sverige och Tranås AIF. Ett Tranås som för övrigt hade Jussi Salo som tränare när laget klarade sitt kvalspel, och där Jussi i och med det fick god kännedom om Nicklas kapacitet som hockeyspelare.

Vi hoppas att Nicklas fina utvecklingskurva fortsätter även i Väsby Hockeys ädla dress, och vi ser fram emot att följa den på nära håll de två kommande säsongerna som hans kontrakt är skrivet på.

Sportchef, Tom Tärnström, om det senaste tillskottet till truppen:

– Nicklas är en smart tvåvägscenter som spelar med bra fart och alltid sätter laget i första hand. Förra året fick han också bra utdelning poängmässigt och vi imponerades av hans spel när vi mötte Tyresö Hanviken. Det känns jättebra att få in den här typen av center till lagbygget och vi hoppas han kan bygga vidare på den fina säsongen han hade föregående år, säger han.

Läs mer om lagbygget här!

 Vid pennan:

 Krister Holmgren

Foto: Leif Hellerin