Målvakten förlänger kontraktet

Målvaktsparet inför nästa säsong är spikat.

Nu har även Filip Eriksson gjort klart för ett år till i KIF.

– Jag tror att vi kan göra det mycket bättre nästa säsong, säger han.

 

23-åringen som är fostrad i Södertälje och Skellefteås J20-lag stod 26 matcher för KIF under den förra säsongen. Han och Ludvig Christoffersson såg till att laget hade två stabila målvakter som hela tiden tävlade om förstespaden.

Och så kommer det att bli även nästa säsong.

– Vi tävlade på och stöttade varandra bra samtidigt. Jag tycker att det fungerade riktigt bra. Jag trivs bra i laget med spelarna, tränarna och allt runt om kring, säger Eriksson.

Därmed kommer han göra sin tredje säsong i KIF-tröjan.

– Filip hade en bra utveckling under den gångna säsongen och visade att han vill konkurrera om platsen som förstemålvakt. Hans inställning och passion för ishockeyn och Kiruna IF gör att han kommer att vara en stor tillgång för oss den kommande säsongen, säger sportchefen Thomas Jatko.

Mattias Heikki