Speedig ytter andra nyförvärvet

Mariestad BoIS Hockey i samarbete med ICA Kvantum Oxen presenterar denna säsongs andra värvning: Leksingen Erik Hedlund kommer att representera Vänerns pärla säsongen som kommer. Erik är en speedig ytter och rightare med en hel del landslagsmeriter från ungdomslandslagen samt ett tiotal matcher med Leksands a-lag.

Välkommen till klubben Erik!

– Ja tack så jättemycket!

Du får börja med att presentera dig för oss!

– Jag är en kille från Söderbärke, som började spela hockey i Smedjebacken innan jag flyttade till Leksand för att gå hockeygym där. Där har jag nu gått i fyra år och nu är det dags för att göra mitt första riktiga seniorår och då valde jag Mariestad då det känns som ett bra alternativ.

Hur är du som spelare?

– Jag brukar få höra att jag är rätt snabb, och jag gillar att spela i anfallszonen och bidra framåt även om jag känner att jag kan ta ett defensivt jobb över hela banan också.

Du har också gjort en hel del ungdomslandskamper, hur var det?

– Det var lärorikt! Jag började med U16-landslaget när jag fortfarande spelade i Smedjebacken, sedan var jag med upp till U18, det var kul att få vara med där.

Hur har din roll varit i Leksands J20?

– Jag har fått en större och större roll, och har fått ta mycket ansvar med spela i både powerplay och boxplay, framför allt i år.

Du har också fått chansen ett tiotal matcher med Leksands a-lag, hur har det gått tycker du?

Ja, det var jättekul! Det är lite skillnad från j20, men det är väldigt kul att få chansen att spela med tanke på fansen och den inramning som blir. Jag tycker det gick bra de matcherna jag fick, visst var det skillnad med tyngre och skickligare spelare, men jag är nöjd det jag presterade.

Tittar man på eliteprospects så kan man se att du gjort en hel del poäng de senaste säsongerna, men senaste säsongen gjorde du färre matcher. Vad berodde det på?

– Jag åkte på en skada efter jul, det var ett ledband i foten som fick en smäll så jag gick med gips och plaststövel, så jag håller fortfarande på med rehab faktiskt, men det ska inte vara några problem, jag jobbar på att stärka upp det nu.

Vad känner du till om Mariestad?

– Det verkar vara en seriös klubb som satsar och vill uppåt. Jag tror det är en bra miljö för mig, samtidigt som jag kan göra mitt och hjälpa Mariestad.

Är det månne Andreas Appelgren som hittat dig, han har ju tränat Leksand?

– Det kan det mycket väl vara, men det verkar som att Calle tittat med.

Vad har du för ambitioner med säsongen som kommer och med karriären framöver?

– Jag vill precis som alla andra ta mig uppåt i karriären och då känns Mariestad som ett bra alternativ, det är en bra utvecklingsmiljö att göra en första hel seniorsäsong i.

När går flyttlasset?

– Jag ska komma ner i början på augusti och är hemma och jobbar och tränar tills dess.

 

Bois sportchef Calle Johansson om Erik:

Erik kommer från Leksands organisation där vi fått fina referenser på honom. Erik är en stor talang med en fin offensiv och en ljus framtid framför sig. Det ska bli kul att följa Erik säsongen som kommer!”

Erik på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/402553/erik-hedlund

Av Krister Holm