Gustaf Malmkvist förlänger

Mariestad Bois i samarbete med ICA Kvantum Oxen är glada över att kunna presentera en förlängning med backen Gustaf Malmkvist. 21-åringen är en välväxt back med bra spelsinne och går nu in på sin fjärde säsong i Bois a-lag. 

Gustaf Malmkvist: Klar för en säsong till!
– Jajjemen det stämmer!

Hur har tankarna gått?

– Det har inte varit så mycket snack egentligen, detta ska bli otroligt kul!

Du hade inga tankar på att pröva vingarna någon annanstans?

– Nej jag trivs så bra med grabbarna, stan och allting runtomkring, allting är så bra så det finns ingen anledning att byta.

Trots att du bara är 21 år så börjar du bli rätt rutinerad, du har faktiskt redan 118 a-lagsmatcher i Boiströjan!

– Ja det har blivit några år nu, men det är roligt, man har lite rutin.

Du är ju inte en Boisare från början, men ser du dig som en Linköpingskille eller som en Boisare nu?

– Det är många som frågar det, men jag ser mig nog som en Boisare faktiskt. Jag har ändå varit här i sex år nu då jag gick hockeygym här. Visst har jag familj och så i Linköping, så det är en svår fråga, men Bois är klubben för mig!

Hur ser du på säsongen som gick?

– För egen del var det ganska hackigt, jag fick en puck på foten tidigt innan första träningsmatchen och missade halva grundserien, det var en tuff start. Sedan var det lite upp och ner, jag hade höga förhoppningar på säsongen som kanske inte riktigt uppfylldes. Men nu är jag revanschsugen, både för egen del och lagmässigt, vi var inte alls nöjda över att det tog slut så tidigt.

Kikar man på statistiken så är det en sak som sticker ut: Du brukar vara en ganska så snäll pojk med få utvisningsminuter, men i år gick du från 14 till 56 minuter. Hur kom detta sig?

– Ja det var två matcher på raken det hettade till i så jag fick matchstraff, så det är 50 minuter där. Ibland händer det, man kan inte vika ner sig heller…

Hur tycker du att lagbygget ser ut?

– Det ser absolut bra ut, det är fler och fler på plats och vi kommer att ha en bra stomme kvar, inget snack om det. Så ser bra ut.

Du tror Calle får ihop ett slagkraftigt lag?!

– O ja, utan tvekan! Det är jag inte orolig över.

Det blir två nya lag i serien, Tranås och Dalen. Hur ser du på det?

– Tranås och Dalen är två topplag, som har höga målsättningar så det är bara kul för serien. Jag ser det som positivt för oss också, det blir tuffare matcher i grundserien och då är man bättre förberedd till en alletta, det blir också roligare för serien med fler lag med höga ambitioner.

Till sist: Vad har du för förväntningar på dig själv inför säsongen som kommer?

– Jag vill göra så bra ifrån mig som möjligt, det är ett tråkigt svar kanske, men laget går först och vi vill slåss om en plats i allsvenskan.

 

Bois sportchef Calle Johansson om förlängningen:
”Gustaf är en stor men också väldigt spelskicklig back, vilket gör honom användbar i alla spelformer. Gustaf är ung och vi ser stor potential i honom.”

Gustaf på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/348020/gustaf-malmkvist

Av Krister Holm