Truppnytt 22/23: Abbe Broberg klar för Rallarbo

Idag kan vi presentera det fjärde nyförvärvet inför kommande säsong! Det är Gävlekillen Abbe Broberg, född 2001, med IK Sätra som moderklubb som är klar för en återkomst i Strömsbro IF! Han spelade ungdomshockey här och spenderade sina juniorår i Brynäs IF där han också står noterad för två SHL-matcher. Nu senast kommer han från Valbo HC där det förra säsongen blev 45 poäng på 36 matcher. Varmt välkommen tillbaka till Rallarbo, Abbe!

Du är klar för en återkomst i Strömsbro kan man säga, hur går tankarna inför det?
– Det känns väldigt bra och framförallt spännande! Det ska bli roligt att få se hur föreningen har ändrats och utvecklats sedan sist jag spelade i Strömsbro!

Hur skulle du beskriva din spelstil?
– Jag skulle beskriva mig själv som en snabb forward som tycker om att utmana och skapa målchanser i anfallszon.

Vad är dina tankar och förväntningar inför kommande säsong och att få spela i Hockeyettan med Strömsbro?
– Tycker det ska bli väldigt roligt att prova på Hockeyettan. Jag förväntar mig ett taggat gäng som är redo att ge allt på både träning och match för att ta oss så långt som möjligt!

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar det senaste nyförvärvet:
”Abbe är en riktigt bra skridskoåkare med en näsa för målet. Förra säsongen var hans första på seniornivå där han stod för 31 mål och totalt 45 poäng, vilket är imponerande. Abbe har spelat i Strömsbro i sin ungdom, vilket gör det ännu mer roligt att han väljer att spela i Strömsbro i vinter!”