Vass målskytt klar för Väsby

Nils Bolin dundrade in 31 mål i J20 Nationell för IK Oskarshamn den just avslutade säsongen. Nu kommer denna målmaskin att representera Väsby Hockey kommande säsong. 

Det är en glädjande nyhet att Nils, som vann hela poängligan i J20 Nationell, kommer att visa sina poängvinnande egenskaper även i Väsby Hockey. Totalt pryglade han in hela 63 poäng på 50 matcher den gångna säsongen, och det placerade honom överst i poängligan för hela J20 Nationell säsong 2021/2022.

Nils är en norrbottning, med moderklubb Sunderby, som tog steget över till Luleå HF som femtonåring. I denna SHL-föreningen spelade Nils pojk- och juniorhockey innan han inför den gångna säsongen, tog flytten till Småland för att representera en annan SHL-förening, IK Oskarshamn.

Nils, som fyller tjugo år senare i höst, är en 190 centimeter lång högerfattad forward som kännetecknas av ett tungt och vasst skott. Han har ett enormt löd i sin bössa som verkligen visat vad den går för den gångna säsongen för 31 mål piskar man inte in hur som helst. Nils skjuter först och frågar sedan, och den egenskapen är guld värd och som vi gärna ser att han tar vidare när seniorkarriären nu tar vid.

Sportchef, Tom Tärnström, om Nils ankomst till truppen:

– En ung, spännande forward med ett ruskigt bra skott, en naturlig målskytt. Vill vara där det händer, tar sig snabbt mot mål och tar väldigt mycket avslut, säger han.

Läs mer om Nils Bolin här.

Läs mer om lagbygget här.

###

Samtidigt som vi välkomnar Nils så kan vi även meddela att Väsby valt att inte erbjuda nya kontrakt till följande tre spelare:

Elias Lindström
Tim Welin
Gustav Eurenius

Tom Tärnströms kommentar till detta beslut:

– Efter dialog har vi kommit fram till att vi inte kan erbjuda den rollen de eftersöker och därför blir det inte heller någon fortsättning i Väsbytröjan. Vi tackar alla tre för deras insatser i klubben och önskar dom stort lycka till i kommande utmaningar, säger sportchefen.

 

 Vid pennan: 

 Krister Holmgren