Bergkvist klar för ÖHF

Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF – kan idag presentera ett nyförvärv på backsidan.
Det handlar om Kevin Bergkvist som signerat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Bergkvist, född 2002, är född och uppvuxen i huvudstaden och har Boo IF som sin moderklubb. Sin avslutande säsong som ungdomsspelare spenderade han i Djurgårdens IF där han också gjorde tre juniorsäsonger. Förra säsongen tillbringade han i Dalarna med Leksands IF.

– En back med bra storlek som kommer att bli en viktig pjäs till vår defensiv. Vi fick tidigt bra intryck av Kevin och det har förstärkts ytterligare efter att vi tagit referenser. Kevin är en spelare som alltid sätter laget främst, en bra karaktär, och det ska bli intressant att se honom i vår miljö och följa hans utveckling, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Bergkvist, som mäter 185 cm och väger 91 kg, säger så här inför flytten till Örnsköldsvik och ÖHF:
– Jag vill precis som alla andra klättra uppåt i karriären och tycker att Örnsköldsvik känns som ett bra alternativ. Det känns som en bra utvecklingsmiljö att kunna ta nästa kliv i. Har fått bra intryck från både Patrick och Urban och det känns kul.

Bergkvist kommer i ÖHF spela i tröjnummer 20.