Truppnytt 22/23: Backen vänder hem till Gävle igen

Vi stärker upp på backsidan med den 193 cm långe Olle Hellström! Han kommer senast från spel med Nyköpings SK och har varit en etablerad back i Hockeyettan sedan säsongen 2016/2017. 24-åringen har Hedesunda IF som moderklubb och har även representerat BIK Karlskoga under junioråren samt Kiruna IF, Vimmerby HC och Valbo HC i Hockeyettan. Varmt välkommen till Rallarbo, Olle Hellström!

Vad var det som fick dig att välja spel med Strömsbro?
– Efter många år av flyttande runt om i Sverige så kände jag att det var dags att komma hem till Gävle igen. Jag har haft en bra konversation med ”Gnidan” och det känns som att Strömsbro får ett slagkraftigt lag till hösten!

Hur skulle du beskriva dig som spelare? Vad är dina starka sidor?
– Jag skulle beskriva mig som en tvåvägsback som gillar att spela i alla spelformer. Mina starkaste sidor skulle jag säga är positionsspelet och min räckvidd.

Vad har du för förväntningar och mål med kommande säsong?
– Förväntar mig en riktigt rolig säsong och målet är att hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt!

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar det senaste nyförvärvet:
”Olle är en rutinerad back med 5 div 1-säsonger på nacken. Jag fick upp ögonen för honom redan första året han var i Kiruna. Han är en spelskicklig tvåvägsback med bra storlek. Äntligen fick jag hem honom till Gävle igen! Denna signing kommer bli viktig i vinter.”

Foto: Lasse Jansson