Ny klubbchef på plats

Sedan i måndags är vår nya klubbchef Mikael Kvarnström på plats i Mariehus Arena. Hemsidan har pratat lite med Mikael, om vem han är, hur han hamnade här och vad han ser fram emot i sin roll som klubbchef.

Du får börja med att presentera dig själv.

Mikael Kvarnström heter jag, fyllde 46 år nu i slutet av april. Jag är född och uppvuxen i Karlstad. De senaste 17 åren har jag jobbat som hockeytränare i 5 olika länder, senast i Narvik i Norge. Det har varit mycket hockey i uppväxten. Jag slutade spela själv pga skador och då hade jag ett år där jag inte hade något med hockeyn att göra. Sedan blev jag tränare ganska snabbt när jag var  23-24 år och det har jag varit fram tills för någon månad sedan.

Hur kommer det sig att du har hittat hit till Mariestad BoIS och rollen som klubbchef?

I hockeytränarlivet flyttar du omkring en del, det är skoj men du lever med en viss osäkerhet som följer med det jobbet, var kommer man vara om 1-2 år osv. Vi kände att vi måste ha någonstans där vi har vår egen bas och vi hittade en tomt ute på Sundsören. Där byggde vi hus som blev klart vid midsommar i fjol och vår tanke var att ha det som sommarbas mellan säsongerna. Sedan dök den här tjänsten upp och det är inte så ofta sådana här tjänster dyker upp och det lät spännande. Man kan fortfarande vara med i hockeyvärlden men samtidigt i en annan roll där man gör lite andra saker. Ju mer jag tänkte på det ju mer intressant kändes det. En ny spännande utmaning. Som tränare utvecklar du dig som ledare hela tiden plus att man ska utveckla spelet och alla de bitarna. Där går mycket per automatik så nu får man börja tänka till lite igen och utmana sig själv. Det ser jag verkligen fram emot.

Vad ser du i nuläget mest fram emot? Du har ju precis kommit hit så allt är väldigt nytt än men har du några tankar redan nu?

Det är många saker som ska gås igenom nu, hur klubben är uppbyggd bland annat. Jag vet ju givetvis vad min roll är i stora drag men nu ska jag in i det mer i detalj. Man har ändå en viss connection till hockeyn, långt ifrån i denna roll men det är ändå en hockeyklubb och föreningslivet.

Du är van vid att vara ledare för ett lag, nu blir du ledare för en hel förening, tankar kring det?

Som jag har uppfattat det utifrån så är BoIS en förening som är väl fungerande. Det är med både ödmjukhet och stolthet jag tillträder. Mitt jobb blir att försöka vidareutveckla det som är bra och hitta saker som vi kanske kan göra ändå bättre. Jag har alltid drivits av utveckling. Skapa en skön miljö där alla trivs att vara.

Du är via din roll som tränare van vid att jobba med både anställda men också ideella krafter, nu kommer du att komma ändå närmare alla våra ideellt arbetande i föreningen. 

Ja de är nyckeln i det här. Det är viktigt att alla trivs och att de tycker det är skoj att vara här och fortsätta med det de har gjort så bra tidigare.

Vad händer nu närmaste tiden för dig?

Jag och Jonny Odhner kommer sätta oss på torsdag (läs idag) och gå igenom lite. Jonny kommer finnas med nu under en övergångsperiod så jag får komma in i allt.

Då tackar jag dig för pratstunden och önskar dig lycka till på jobbet och i föreningen!

Tack!

av Susanna Johansson


Jag vill å Mariestad BoIS Hockeys vägnar tacka Jonny Odhner för det arbete han gjort som tf. klubbchef under våren.