Enköping gör klart med en trio egna produkter

Enköping fyller på sitt lagbygge för kommande säsong med ytterligare tre egna produkter. Alexander Starck har förlängt ytterligare ett år medan August Sandell och Alfons Lindblad plockas upp från J20-laget.

I flera år har Enköping varit en av de elitklubbar i hockeysverige med flest egna produkter i A-laget, även SHL och Allsvenskan inkluderat. Av allt att döma fortsätter man på det spåret även kommande säsong då man nu har åtta egna produkter klara i det ännu inte färdigspikade lagbygget.

Under fredagen fick man en kontraktsförlängning med den kraftfulle forwarden Alexander Starck. Han har tre säsonger med moderklubben i bagaget sedan tidigare men också en juniorsejour i Almtuna där han var uppe och provade på Allsvenskan vid några tillfällen.

Poängproduktionen må vara blygsam (19 poäng på 84 matcher i ettan) men Starck gör skäl för namnet då han är stor och kraftfull både i format och spel.

Samtidigt kan ESK presentera ytterligare två egna produkter med A-lagskontrakt och båda hämtas från det egna juniorlaget. Den ena, forwarden August Sandell, hade faktiskt A-lagskontrakt redan för två säsonger sedan men en rad skador skada har stoppat talangen spel i både A-laget och juniorlaget sedan dess.

Ifjol, hans sista år som junior, blev det bara sex matcher i säsongens slutskede. Nu blir det förhoppningsvis en skadefri och bra försäsong så att han kan gå in och göra en rättvis och bra första seniorsäsong med A-laget till hösten.

Backen Alfons Lindblad är också på väg mot sitt första år som senior. Till skillnad från August har han visserligen inte haft något A-lagskontrakt sedan tidigare, men har hittills sju matcher med Enköping i hockeyettan på sin meritlista.

— Som jag sagt tidigare så är det jättekul med egna produkter. Med “Starcken” vet vi ju vad vi får då han ju går in i sin fjäre säsong med oss, säger Fredrik “Limpan” Lindberg, som är sportligt ansvarig i ESK.

— Vad gäller juniorerna så var ju Alfons Lindblad en av våra bästa backar i juniorlaget förra säsongen och vi hoppas på en fortsatt bra utveckling på honom. Det gäller såklart också August Sandell, som vi hoppas får en hel säsong utan skador, säger “Limpan”.

Se lagbygget inför säsongen 22/23 här >>

 

Alfons Lindblad

 

August Sandell