Ny forward klar för Bois!

Mariestad Bois i samarbete med ICA Kvantum Oxen har glädjen att presentera nyförvärvet Oscar Tellström. Den 21-årige ytterforwarden kommer senast från Luleås juniorlag där han noterades för finfina 26 poäng på bara 16 matcher. Han har under sin juniortid också testat på en handfull matcher med Luleås a-lag, men också spel både på hockeyettannivå och allsvensk nivå. Tanken är att Oscar ska bidra till Bois med en stark offensiv framför allt. 

Välkommen till Mariestad Bois, Oscar Tellström!

– Tack så hemskt mycket!

Vem är Oscar Tellström?

En kille, född 2002, en ganska rolig kille, schysst och med mycket vinnarskalle.

Och vad har du för kvaliteter på isen?

– Mina stora styrkor ligger i den offensiva delen av planen, jag gillar att spela fram till mål och även slå in någon puck själv.

Vad är det då i spelet som gör dig stark offensivt, är det skridskoåkningen, skottet eller spelsinnet?

– Jag har helt ok skridskoåkning, jag gillar egentligen inte att berömma mig själv, men spelsinnet har jag haft med mig känner jag.

Hur har dina valmöjligheter sett ut och varför blev det Mariestad?

– Jag har haft något alternativ, men när Mariestad hörde av sig så kändes det riktigt bra. Det är en förening som vill framåt och utveckla både förening och spelare.

Känner du till något om Mariestad, du kanske känner någon som spelar där?

– Jag har haft dålig koll, men när jag var i Boden så mötte vi dom och blev utslagna, det var ett tufft lag att möta, så det har jag erfarenhet av.

Du kommer från Norrbotten, hur känns det nu att flytta söderut?

– Jag har bott lite överallt, min mamma bor i Västerås, så det ska bli spännande att komma ner. Det är inga problem att flytta, det ska bara bli kul.

Till sist: Vad har du för mål och tankar inför säsongen?

– Mitt mål är att jag vill upp till allsvenskan med laget och även utveckla mig själv. Men att vinna många matcher samtidigt som jag utvecklas och blir en bättre hockeyspelare.

 

Bois sportchef Calle Johansson om värvningen:
“Oscar är en stor talang med ett fint skott. Oscar har sina absoluta styrkor i det offensiva spelet. Vi har fått mängder av referenser och lovord om Oscar, han ska bli otroligt spännande att följa i vinter!”

Oscar på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/487147/oscar-tellstrom

Av Krister Holm