Rivig energispelare klar för Väsby

Den skridskostarka och riviga forwarden Melker Kull är klar för Väsby. Han anländer närmast från Almtuna IS där han var med och hjälpte föreningen till avancemanget till J20 Nationell.

Melker Kull beskrivs som en arbetsmyra med härlig fart i sin skridskoåkning. Den intensiteten i spelet är egenskaper som har sökts efter för att passa in i Väsbys lagbygge 2022/2023.

Melker är 20 år och med andra ord en nybakad senior, som spelade en viktig roll när Almtunas J20 tog sig hela vägen till J20 Nationell tidigare i våras. Förutom att vara en rivig energispelare har han även näsa för poäng. Det blev 25 poäng (15+10) under grundseriens 36 matcher och sedan ytterligare 10 poäng (4+6) på 14 kvalmatcher.

Men det är framför allt den goda arbetskapaciteten och intensiteten i Melkers spel som sticker ut och han kommer att bli ett härligt tillskott till Väsbys forwardsbesättning kommande säsong.

Sportchef Tom Tärnström om Melker Kulls ankomst till Väsby.

-Melker är en skridskostark och oöm spelare som alltid sätter laget i första hand. Väldigt bra i boxplay och har överlag en smartness på isen som sticker ut.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Johnny Anderson