Talangfull back klar för Väsby

Väsby Hockey välkomnar Elias Ewertzh, 19, till föreningen. Den talangfulle backen från Waxholm kommer närmast från Frölundas J20-lag.

En lyckosam säsong blev det för den Waxholmsfödde Elias i Frölundas organisation. Han åt en hel del istid i Frölundadressen och var allt som oftast bofast i första eller andra backpar i princip rakt igenom hela säsongen.

Elias, som behärskar såväl det defensiva som offensiva spelet på nivån, tog stora kliv under säsongen och gjorde 23 poäng (4+19) på 49 matcher och med den fina plus-minusstatistiken på +18.

Trots att Elias ännu inte hunnit fylla 20 år är Hockeyettan ingen ny bekantskap för honom. I Vännäs, där Elias gick på hockeygymnasiet, debuterade han i Hockeyettan redan säsongen 2019-20 för Vännäs HC och säsongen efter var han bofast i A-laget.

Det goda spelet i Norrlandsklubben gjorde att Frölunda blev intresserade och därför tillbringade han hela den gångna säsongen nere i Göteborg. Men förutom spel i Frölunda testade han även på nytt på spel i Hockeyettan med Hanhals, där Elias under vårserien spelade åtta matcher med två gjorda mål som poängfacit.

Men nu väntar alltså Väsby Hockey för Elias och kontraktet med honom är skrivet på två år.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Elias Ewertzh intåg i truppen:

– Elias är en ung talangfull tvåvägsback. Han är duktig i det defensiva spelet, där han är rejäl och konsekvent samtidigt som han också är duktig att snabbt sätta fart i spelet genom sitt enkla och goda passningsspel. Det här är en back som jag tror stenhårt på att han kommer att växa under sina år hos oss.

Vid pennan:

Krister Holmgren